Υλικά
για 6-8 ατομα
Ζυμη
τάρτας
360
γρ. αλεύρι
160
γρ. βούτυρο
100
γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο
αλάτι
2
αυγά
Για
τη γέμιση
4
αυγά
300
γρ. ζάχαρη άχνη
200
γρ. κρέμα γάλακτος
120
γρ. χυμό λεμόνι
1
κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2
βανίλιες
3
κ.σ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
συνταγής
Κοσκινίστε
το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε ένα μπολ
χτυπάμε τα αυγά ,ριξτε το βούτυρο σε
μικρά κομμάτια και το ζυμώνετε με τα
χέρια μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε
τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το
ζύμωμα,κατοπιν τα αυγά και σταδιακά το
αλεύρι. Τυλίξτε με μεμβράνη και την
αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγετε
τη ζύμη στο ταψί για τάρτες. Βαλτε μια
λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε όσπρια
για βάρος. Ψήστε τη τάρτα για 10-12 λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο .
Βγάζετε τη λαδόκολλα και τη ψήνουμε
για 10 λεπτά ακόμα.
Για
τη γέμιση
Χτυπατε
τα αυγά με ζάχαρη και τις βανίλιες στο
μίξερ για 10 λεπτά. Προσθεστε και τα
υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ενώ συνεχίζουμε
το χτύπημα. Το μίγμα θα είναι ρευστό, θα
πήξει ενώ ψήνεται στο φούρνο.
Αδειάστε
τη γέμιση στη τάρτα και ψήστεε στους
150ο μέχρι να πήξει η γέμιση(30-35 λεπτά
περίπου).
Αφήνουμε
τη τάρτα να κρυώσει τη βάζουμε λίγο στο
ψυγείο και μετά τη σερβίρουμε.
Τάσος Τόλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου