(για 4 άτομα)
12 τεμχ. αρνίσια παϊδάκια
1 1/2 φλιτζάνια τσίπουρο
1 ποτήρι κρασί μπρούσκο
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
2 κ.γ Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, σπασμένοι
Αλάτι
2 κολοκυθάκια
2 κόκκινες πιπεριές η ντομάτες
150 γρμ. τυρί φέτα
150 γρμ. κεφαλοτύρι
- Φτιάχνουμε τη μαρινάδα.
- Ανακατεύουμε τα υγρά με το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο μείγμα, τα αλείφουμε καλά ένα-ένα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, σε δροσερή θερμοκρασία , για 3 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε μισάωρο.
- Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε τηγάνι-σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές ,κόψτε στα δυο και αδειάστε προσεκτικά τους σπόρους από την πιπεριά και την ψίχα από τα κολοκυθάκια, ανακατέψτε την ψίχα με τα τριμμένα τυριά και αλατοποπερωνετε τα λαχανικά Γεμίστε με την γέμιση και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Συνοδεύετε τα παιδάκια με τα
γρατιναρισμενα λαχανικά ,απολαύστε
με δροσερό κόκκινο κρασί.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου