Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το όνομα του Πρεβεζάνου Λαοκράτη Βάσση "παίζει" για το επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Πρεβεζάνου Λαοκράτη Βάσση είναι πιθανό να περιλαμβάνεται στην λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λαοκράτης Βάσσης, που ήταν ο πρώτος, ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που ξεκίνησε τον αντιδιδακτορικό αγώνα το 1968, στην Ήπειρο, γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού "Εντελέχεια". Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως "Αυγή", "Ελευθεροτυπία", "Καθημερινή", "Αντί", "Άρδην", "Το Παρόν". 
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει γίνει πρόταση στον κ Λαοκράτη Βάσση προκειμένου να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο κ Βάσσης θα αποδεχθεί την πρόταση και θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: