Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Έχουμε μια πορεία θανάτου, ένας λαός πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο...». Δραματική έκκληση Αλέκου Παπαδόπουλου κατά του «όχι»

image

Μια δραματική εικόνα της επόμενης ημέρας για το τι θα συμβεί αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της κυβέρνησης έδωσε ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το «όχι» ισοδυναμεί με καταστροφή.«Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο» τόνισε, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και υποστήριξε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος παραπλανά. Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα «είναι με το μισό πόδι έξω από το ευρώ. Αν επικρατήσει το 'όχι' στο δημοψήφισμα υπάρχει κατάσταση δεδομένης χρεοκοπίας».

«Το ερώτημα 'συμφωνώ με τα μέτρα ναι ή όχι' είναι πεπλανημένο. Πίσω από αυτό το ερώτημα είναι 'ναι ή όχι στη χρεοκοπία της χώρας' και μετά είναι 'ναι ή όχι στο ευρώ', 'ναι ή όχι στην Ευρώπη'», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η διενέργεια δημοψηφίσματος σε πέντε ημέρες είναι μια «θεσμική παρωδία. Δεν συνιστά εθνικό λόγο το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο εθνικός λόγος είναι υποκρυπτόμενος». Έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας πως 
«την Κυριακή το βράδυ με ένα 'όχι' χρεοκοπούμε, με ένα 'ναι' έχουμε ελπίδα να βγούμε από την κρίση αλλά θα είναι επώδυνη η κατάσταση» σημείωσε. Ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες αν θα ανοίξουν την άλλη Τρίτη οι τράπεζες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: