Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παραλία Αϊ Γιαννάκης Αγία Κυριακή Πάργας. Απολαύστε τα video





















Απολαύστε τα video

















Η παραλία του Άι Γιαννάκη (τοποδείκτης) βρίσκεται αρκετά πριν από την Πάργα. Θα τη βρείτε αν στρίψετε αριστερά προς τη θάλασσα, στα μισά περίπου της διαδρομής από τη διασταύρωση της εθνικής Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας με το δρόμο για Πάργα, μέχρι την Αγία Κυριακή (χωριό πριν την Πάργα).


















Δεν είναι μεγάλη παραλία και ο γιαλός της είναι όλο βότσαλα μικρά και μεγαλύτερα όπως και ο βυθός της. Την προτιμάει όμως αρκετός κόσμος γιατί είναι ήσυχη και τα νερά της πεντακάθαρα.

    Πάνω από την παραλία υπάρχει και μια καντίνα με τραπεζάκια για καφέ ή φαγητό της ώρας.

 


Λοιπόν με το που κατεβαίνετε το δρόμο και φτάνετε στο τέλος του, θα βρείτε χώρο για το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ πάνω από την καντίνα. Ίσως να πετύχετε και σκιά μάλιστα μιας και τα δεντράκια που φυτεύτηκαν εκεί γι' αυτό το σκοπό έχουν μεγαλώσει αρκετά πια. Μόλις αποβιβαστείτε κατεβαίνετε για την παραλία περνώντας από την καντίνα. Η αυλή της καντίνας όπως βλέπετε έχει δύο τεράστιες ελιές που η σκιά τους την καλύπτει ολόκληρη χαρίζοντας δροσιά σε όσους απολαμβάνουν το καφεδάκι ή το ουζάκι τους και μιας και είναι και υπερυψωμένη από τη θάλασσα, χαρίζει και μια υπέροχη θέα στους πελάτες της. Δίπλα της ακριβώς κατεβαίνει και το δρομάκι για την παραλία.
 

 
 



Έχω μια αδυναμία σ' αυτές τις μικρές παραλίες που έχουν ψηλά βράχια ή βουνά στις πλευρές τους και δέντρα πίσω τους κι αυτή εδώ είναι ακριβώς αυτού του τύπου και πολύ όμορφη μάλιστα.
 



Ο γιαλός, όπως είχα αναφέρει και το προηγούμενο μήνυμα, έχει βοτσαλάκια αλλού μικρά κι αλλού μεγαλύτερα. Στην είσοδο στο νερό υπάρχει άμμος και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται το σκηνικό της στεριάς κατά τόπους με ακόμα μεγαλύτερες στρόγγυλες πέτρες. Ψάξτε να βρείτε το μέρος που σας εκφράζει καλύτερα.  
 

 


Ενδιαφέρον σημείο της παραλίας είναι η αριστερή της άκρη όπου οι βράχοι σχηματίζουν μια σπηλιά. Δεν έφτασα όμως εκεί μιας και σ' αυτό το σημείο είχε αρκετό κόσμο μαζεμένο εκείνη την ώρα.
 



Κάθισα στη δροσιά των ελαιόδεντρων της καντίνας και έπιασα κουβέντα με τον καντινιέρη. Δύσκολα τα πράγματα μιας και στην παραλία δεν φτάνει το δίκτυο της ΔΕΗ και όλες οι συσκευές, ψυγεία κτλ. παίρνουν ρεύμα από γεννήτρια που δουλεύει όλη τη μέρα. Ευτυχώς ο φίλος μας έχει καλή φήμη για τα σουβλάκια του και τα μεζεδάκια οπότε οι δουλειές δεν πάνε κι άσχημα. Ευχόμαστε ακόμα καλύτερα!   
Αν και με τέτοια όμορφη παραλία δε θα είναι και πολύ δύσκολο.  
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: