Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ευρώ ή τίποτα είναι το πραγματικό ερώτημα


Γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να βγει και να πει ότι έχει κρυφό σχέδιο;


Οι αποφάσεις των επόμενων ωρών θα κρίνουν εν πολλοίς ακόμη και τη διεξαγωγή ή όχι του δημοψηφίσματος. Διότι πλέον υπάρχουν και τα σενάρια οπισθοχώρησης από την κυβέρνηση αφού κάποιοι αφήνουν ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο αν οι δανειστές αποδεχθούν την ελληνική πρόταση των 47 σελίδων με μέτρα 8 δις ευρώ.
Ωστόσο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το δημοψήφισμα είναι στον αέρα για πολλούς λόγους. Και είναι και άκρως αντισυνταγματικό πέρα από επικίνδυνο για τη χώρα. Είναι ένα πραξικόπημα που δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει. 
1.Κατ' αρχάς αν η πρόταση των δανειστών αποσυρθεί όπως ακούγεται τότε δεν υπάρχει νόημα. Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι λάθος και θα πρέπει να αλλάξει. Τίθεται θέμα ακυρότητας της διαδικασίας και η κυβέρνηση εξευτελίζεται. 
2.Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας το οποίο θα πρέπει να δει ο συνταγματολόγος κ. Παυλόπουλος. Κι αυτό γιατί όπως τόνισε χθες ο Βενιζέλος: «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος. Η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μοίρα της χώρας μέσα σε μια εβδομάδα με προδημοψηφισματική περίοδο μόλις πέντε ημερών συνιστά ωμή παραβίαση του σχετικού νόμου 4023/2011 που παραπέμπει ( άρθρο 21 ) στις προθεσμίες και τις διαδικασίες του εκλογικού νόμου. Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος». 
Ουσιαστικά το πραγματικό ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή αλλά η κυβέρνηση δεν τολμά να βγει και να πει ότι είχε κρυφό σχέδιο. Δεν τολμά να πάει κόντρα στην απόφαση του ελληνικού λαού που σε ποσοστό 70% και πάνω λέει «ναι» στο κοινό νόμισμα. 
Ας αλλάξει λοιπόν το ερώτημα και να πει «ναι ή όχι στο ευρώ». Αλλιώς η μόνη λύση για να ξεσκεπαστεί το πραξικόπημα αυτό είναι να απέχει ο ελληνικός λαός από αυτή την παρωδία. Να μην συμμετάσχει στην πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρέπει να ξεσκεπαστεί το κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: