Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τι δήλωσαν ο Σαμαράς, το ''Ποτάμι'' και η Γεννηματά, για το Δημοψήφισμα Τσίπρα

SAMARAS

Σαμαράς: Μοιραίος και ανεύθυνος ο Τσίπρας - Έφερε τη χώρα σε αδιέξοδο

«Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο.Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη!»τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο» καθώς όπως επεσημαίνει «απομονώνει τη χώρα από τη Ευρώπη» και «διχάζει τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, εξηγεί ότι « η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά: 
Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ! 
Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. 
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας. 


THEODORAKIS



Σε αντίσταση καλεί τον λαό το Ποτάμι. Σφοδρή κριτική Σταύρου Θεοδωράκη σε Αλέξη Τσίπρα


Το Ποτάμι καλεί το λαό να αγωνιστεί για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι απέτυχαν και αποφάσισαν να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό. Πέντε μήνες τώρα βόλευαν τα δικά τους παιδιά και αποδείχθηκαν ανίκανοι να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης», αναφέρει ο επικεφελής του ποταμιού σε δήλωσή του για την απόφαση για δημοψήφισμα .

PASOK



Γεννηματά: «Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί»


Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ζήτησε την παραίτηση του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια. Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα. Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας. Πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ.»
Στις 9.30 το πρωί,θα συνεδριάσει εκτάκτως στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, για να συζητήσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα. .
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τίς ευθύνες της στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: