Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πέτρος Αλ. Χρήστου: «Το Καλειδοσκόπιο της ...Θεσπρωτίας»

XRISTOUthesprotia

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση για τη Θεσπρωτία και την τοπική της αυτοδιοίκηση, από ένα βαθύτατο γνώστη των θεσμών και μελετητή της, τον Πέτρο Χρήστου μέσα από τις εκδόσεις «ΠΑΠΑΖΗΣΗ». Ξεκινάει από την αρχαία Θεσπρωτία και φτάνει μέχρι τον «Καλλικράτη». Σύσταση και εξέλιξη των Δήμων & Κοινοτήτων, μετονομασίες οικωνυμίων, πληθυσμιακή εξέλιξη, χάρτες και άλλα χρήσιμα πληροφοριακά στοιχεία.
Εύκολο στην ανάγνωση, κατανοητό σε κάθε αναγνώστη, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για κάθε εποχή. Αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί σωστά, είναι καλό να το προσθέσει στη βιβλιογραφία του. Ιδίως όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή ή την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της. 

Όσοι θέλετε να το προμηθευτείτε, γιατί σίγουρα ενδιαφέρει αρκετούς, επικοινωνείστε με τις εκδόσεις «ΠΑΠΑΖΗΣΗ»: http://www.papazisi.gr

Πέτρος Χρήστου
Μεγάλωσε στο Σεβαστό Θεσπρωτίας και αποφοίτησε από το Λύκειο Παραμυθιάς. Σήμερα κατέχει τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης σε: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Δημιουργική Σκέψη παραγωγής καινοτόμων & πρωτότυπων ιδεών. Μετά το 1986 εργάστηκε στην πρωτοεμφανιζόμενη δημοτική ραδιοφωνία. Διαπιστευμένος στη Γραμματεία Τύπου και τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών για την τοπική αυτοδιοίκηση, εργατικών θεμάτων, κ.ά. Για μικρό διάστημα διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία». Το 1991 εξέδωσε το έντυπο «σύγχρονη αγορά» και ήταν συνεκδότης στην εφημερίδα «Η Γέφυρα» στο Δήμο Ζωγράφου και το 2000 στη Θεσπρωτία. Ως δημοσιογράφος κάλυψε πολλά συνέδρια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων. Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει σε συλλογικές εκδόσεις βιβλίων και αρθρογραφήσει για μεγάλα και μικρά θέματα κοινωνικοπολιτιστικού ενδιαφέροντος, αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης. Θεωρώντας ξεπερασμένο το υπάρχον οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θεσπρωτίας, επεξεργάστηκε μετά το 2001 ένα νέο όραμα για το μέλλον της, το οποίο και παρουσίασε ανοικτά στην «1η αλωνιάδα Σεβαστού» το 2007. Το «ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», είναι το πρώτο του σε ατομική έκδοση, αποτέλεσμα της πολύχρονης ενασχόλησής του με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: