Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το θέμα της συντήρησης και αξιοποίησης του Κάστρου Παντοκράτορα Πρέβεζας, επαναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα

Το θέμα της συντήρησης και αξιοποίησης του Κάστρου επαναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα

Το θέμα της συντήρησης και αξιοποίησης του Κάστρου του Παντοκράτορα και του παλαιού παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται μέσα σε αυτό επαναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα με επιστολή του.

Στην επιστολή ο Σύλλογος επισημαίνει:

«Στο παμπρεβεζάνικο αίτημα για ορθολογική-σοβαρή αξιοποίηση του Κάστρου Παντοκράτορα, με ευπρεπισμό, αναστήλωση και αναπαλαίωση προωθούμε την προσθήκη στις προμελέτες προς αποκατάσταση-συντήρηση-στήριξη του παλαιού παρεκκλησίου AΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.


kastro

Ο Σύλλογός μας ξεκίνησε την προσπάθεια του με άνοιγμα του ζητήματος από ντόπιους επιστήμονες στην Γενική Συνέλευση του και ψήφισμα , κατόπιν με συγκεκριμένες ενέργειες προς αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος έχει δρομολογήσει:
α. Κάλεσμα των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που εκπόνησαν την προμελέτη, για συγκεκριμένη ημερίδα με ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας .
β. Επαφή με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για το πρόβλημα του παρεκκλησίου στο Κάστρο.
Έγινε σε θετικό κλίμα συνάντηση με τον Δήμο Πρέβεζας ο οποίος δέχτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθεί η προαναφερόμενη ημερίδα.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Υπήρχε συνεκτίμηση για το ζήτημα του παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων το οποίο βρίσκεται στην δικαιοδοσία του Δήμου Πρεβέζης.
Στην προοπτική της ενίσχυσης της προσπάθειας από την Ιερά Μητρόπολη , στον Εσπερινό στις 30 Ιουνίου ημέρα Τρίτη για τον εορτασμό του παρεκκλησίου Aγίων Αναργύρων (Κοσμά και Δαμιανού) θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εντός του Κάστρου Παντοκράτορα.
Ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός σε όποια κάθε κοινή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και αξία των φυσικών και αρχαιολογικών μνημείων του τόπου μας.
Παρακαλούμε τον Δήμο Πρέβεζας να επισπεύσει τις εργασίες για άμεσο καθαρισμό και ευπρεπισμό του Κάστρου.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος               Η γραμματέας
Σταύρος Βλάχος         Πάντα Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: