Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αλέξης Τσίπρας και Ρόμπερτ Μουγκάμπε


Η προσφυγή στο δημοψήφισμα χαιρετίσθηκε από κύκλους της αντιπολίτευσης και γνωστούς σχολιαστές ως μια ακόμα εκδήλωση «ανευθυνότητας» εκ μέρους  του κ. Τσίπρα. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι σχολιαστές και πολιτικοί που μιλούν σήμερα για ανευθυνότητα, ήσαν αυτοί που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσαν το σενάριο περί «κωλοτούμπας» του ΣΥΡΙΖΑ - οδηγώντας έτσι τον λαό στην παθητική αναμονή και στην απενεργοποίηση.

Όπως, λοιπόν, εχτές έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους για «κωλοτούμπα», έτσι σήμερα κάνουν λάθος στις εκτιμήσεις τους για «ανευθυνότητα». Η σημερινή απόφαση για δημοψήφισμα είναι η τελική πράξη ενός καλοστημένου σχεδίου που άρχισε να εφαρμόζεται από την επόμενη ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. Στόχος του σχεδίου ήταν το «regime change», η διαμόρφωση δηλαδή μιας κοινωνίας που θα κυβερνάται από τις «μάζες» και όπου η αντιπολίτευση θα παίζει καθαρά εικονικό ρόλο.
Ο μόνος ηγέτης παγκοσμίως που διαθέτει την ευφυία, τον κυνισμό και τον πολιτικό αμοραλισμό του κ. Τσίπρα είναι ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε. Όπως ακριβώς ο κ. Μουγκάμπε δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το φυλετικό χαρτί, να καταστρέψει την οικονομία της χώρας εκδιώκοντας τους λευκούς γεωργούς προκειμένου να διαιωνίσει την άρχουσα κλίκα στην εξουσία, έτσι και ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον αντιδυτικισμό, να καταστρέψει την οικονομία της χώρας βγάζοντας την χώρα από την ευρωζώνη προκειμένου να διαιωνίσει και αυτός την εξουσία της συριζαϊκής κουομιτάγκ. Και όπως ακριβώς ο κ. Μουγκάμπε προσπαθεί να περιθωριοποιήσει την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντάς την ως «φερέφωνο των λευκών», έτσι και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εξουδετερώσει κάθε αντιφρονούντα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πεμπτοφαλαγγίτη».
Ειρήσθω εν παρόδω, η σύγκρουση με τους πιστωτές ήταν ευθύς εξαρχής στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Το «regime change» απαιτεί ένα ηρωικό αφήγημα, απαιτεί λάβαρα και τυμπανοκρουσίες. Η σύγκρουση με τους πιστωτές παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που του επέτρεπε να χτίσει το αφήγημα της «Μεγάλης Αντίστασης» με το οποίο, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα γαλουχηθούν οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Στα μέλλοντικα post-«regime change» ελληνικά σχολεία, η «Αντίσταση» στην κ. Λαγκάρντ θα διδάσκεται παράλληλα με την θυσία των 300 στις Θερμοπύλες, ενώ το «Όχι» του Γιάνη Βαρουφάκη στον κ. Σόιμπλε θα διδάσκεται παράλληλα με το ηρωικό «Όχι» του Μεταξα (ετσι για να χαρεί και ο κ. Καμμένος).
Αν, φυσικά, όλα πάνε κατ' ευχήν...


Τάκης Μίχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: