Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση Παπανδρέου προς εταίρους και κυβέρνηση για απεμπλοκή: «Συμφωνείστε και πάμε σε δημοψήφισμα με θετική ψήφο»


«Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην ΕΕ, αποτελούν πρόκληση. Εμείς αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούν μια λιποταξία. Μια φυγή που πιθανά να μας βάλει σε δρόμο χωρίς επιστροφή»


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να ζητήσει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας αλλά και στους εταίρους προκειμένου να παρατείνουν τις συζητήσεις μέχρι την Τρίτη, ημέρα λήξης του προγράμματος, απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τονίζει ότι όταν επιτευχθεί η συμφωνία «η Κυβέρνηση οφείλει να τη θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού - με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αλλά οφείλει και να την στηρίξει».

Δήλωση -Παρέμβαση Γιώργου Α. Παπανδρέου

Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Είναι προφανής η ευθύνη της κυβέρνησης γιατί με την πολιτική και τις επιλογές της,οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.
Για μας, προέχει το συμφέρον της χώρας.
Γι" αυτό πιστεύουμε ότι  είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για την άρση του αδιεξόδου.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στον Ελληνικό λαό, στον οποίο απευθύνομαι πάντα με ειλικρίνεια, καλώ την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Να αλλάξει πολιτική στάση.
Και να ζητήσει αμέσως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Πράγμα εφικτό.
Καλώ και τους εταίρους, να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Και να παρατείνουν τη διαπραγμάτευση με την Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι την προσεχή Τρίτη, ημέρα λήξης του προγράμματος.
Στόχος να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, θα απαντά στο πρόβλημα του χρέους και θα διασφαλίζει μια βιώσιμη πορεία για τη χώρα και τους Έλληνες.
Επίσης, καλώ τους εταίρους μας να εγκαταλείψουν την επιλογή της λιτότητας και να δώσουν προτεραιότητα στις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές που χρειαζεται η χώρα.
Ιδιαίτερα, όταν είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Και τότε, αυτή τη συμφωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να τη θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού - με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Αλλά οφείλει και να την στηρίξει.
Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην ΕΕ, αποτελούν πρόκληση. Εμείς αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούν μια λιποταξία. Μια φυγή που πιθανά να μας βάλει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.
Αυτό το απεύχομαι.
Αντί της φυγής, χρειάζεται ένας συνεχής και επίμονος αγώνας για προοδευτικές αλλαγές. Αλλαγές μέσα στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: