Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αλέκος Καχριμάνης :«Πρέπει να ειπωθούν αλήθειες για τη ΔΩΔΩΝΗ». Επίθεση κατά της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ εξαπέλυσε στο χαιρετισμό του στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.


Επίθεση κατά της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ εξαπέλυσε στο χαιρετισμό του στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης , υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου η κτηνοτροφία και η γεωργία της Ηπείρου να παράγουν προϊόντα ποιοτικά και επώνυμα τα οποία θα αποτελούν διαφήμιση για την Ήπειρο σε όλο τον κόσμο.

«Το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ μας ταλαιπωρεί και μας έχει προβληματίσει όλους, αλλά πρέπει να ειπωθούν αλήθειες. Ήμουν από αυτούς που πίστευαν στην εταιρεία λαϊκής βάσης, και το πίστευα παρά που θα βάζαμε βραχνά στο λαιμό μας εμείς που θα ήμασταν οι πρωτοπόροι με το 2%. Δυστυχώς οι Ενώσεις είχαν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη και μας είπαν μην ανακατευτείτε είναι δικιά μας δουλειά. Το σεβαστήκαμε, είδαμε όμως να υπογράφονται μνημόνια εμπιστευτικότητας με τους υποψήφιους αγοραστές και μάλιστα και με την εταιρεία που πήρε από κάποιες Ενώσεις οι οποίες μπορεί κάποτε να έπαιξαν το ρόλο τους, σήμερα είναι παρωχημένα όργανα κι έχουν τελειώσει. Σήμερα πρέπει να γίνουν ομάδες παραγωγών που να έχουν ένα κοινό στόχο. Σήμερα πρέπει να αλλάξουν όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης τονίζοντας ότι από την αρχή η Περιφέρεια είχε διαφωνήσει για την εταιρεία που πήρε τη ΔΩΔΩΝΗ, η οποία όπως είπε δεν δείχνει διάθεση να βάλουν τα χρήματα που χρειάζεται η ΔΩΔΩΝΗ ενώ κανείς δεν ξέρει στην ουσία ποιοι είναι πίσω από αυτή την εταιρεία.


«Ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι είναι, είναι μια offshore εταιρεία αυτή που αγόρασε τη ΔΩΔΩΝΗ, αυτή είναι η αλήθεια, με έδρα την Κύπρο. Εμείς απαιτήσαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο να γνωρίζουμε ποιοι συμμετέχουν σε αυτή την εταιρεία και η απάντηση ήταν οι παρατάξεις να έρθετε μία μία να σας ενημερώσουμε, δεν δεχόμαστε να έρθετε όλοι μαζί. Είναι ιδιωτική εταιρεία, λέει τα δικά της, εμείς λέμε τα δικά μας. Εμείς όμως ακόμη έχουμε μια άλλη ΔΩΔΩΝΗ στο μυαλό, σίγουρα όμως υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν αγοράσει ζωοτροφές σήμερα και το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν ξέρω που θα βγάλει αυτή η δουλειά, εμάς μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε την κτηνοτροφία. Κι είπα μια μέρα ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές και εννοούσα ότι σε μια ελεύθερη οικονομία μπορεί να ασχοληθούν και άλλοι, είναι ελεύθερη η αγορά. Εμάς μας ενδιαφέρει οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου να μην έχουν το άγχος από που θα πάρουν τα τριφύλλια και τα καλαμπόκια. Θέλουμε ξανά η κτηνοτροφία να έχει τέτοιες βάσεις που να δίνει προϊόντα που να είμαστε περήφανοι σε όλο τον κόσμο ότι είναι προϊόντα που προέρχονται από την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή της Ηπείρου» τόνισε ο κ. Καχριμάνης επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα στηρίξει την καινοτομία, την παραγωγή, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την γεωργία, εκτός από τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και με το πρόγραμμα γεωργίας στο οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέτυχε.


«Εμείς την κτηνοτροφία, την αλιεία και την αγροτική παραγωγή θα τα στηρίξουμε μέσα από προϊόντα ποιότητας και από δομές που δεν θα δημιουργούν χρέη στην Πειραιώς που πολλοί δυστυχώς σήμερα αισθάνονται να τους πνίγει» είπε ο κ. Καχριμάνης κλείνοντας και επισήμανε ότι ταυτόχρονα απαιτείται και εκσυγχρονισμός του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. 



Δείτε το video με την ομιλία του Περιφερειάρχη




www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: