Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Erupting volcanoes. Ενεργά ηφαίστεια αυτή την περίοδο, σ' όλο τον Κόσμο.


Τις τελευταίες εβδομάδες, φωτογράφοι σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι απασχολημένοι και  καλύπτουν ενεργά ηφαίστεια  Στην Ινδονησία, τη Ιταλία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ιαπωνία, έχουμε έκρηξη ηφαιστείων,  με τεράστια έξοδο από  τους κρατήρες, λάβας, αερίων και τέφρας. 


Η μετάφραση των κειμένων που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, είναι αυτόματη από την google.
Στην παραπάνω φωτογραφία, οι άνθρωποι παρατηρούν μια έκρηξη στα Νοτιοανατολικά Κρατήρας του Mt. Αίτνα από το σταθμό παρακολούθησης του ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας στο Schiena dell'Asino, κοντά στην Κατάνια, στη Σικελία, τη νότια Ιταλία, 30 Δεκ. νωρίς. Mt. Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης σε 3.350 μέτρα.
Μια οικογένεια συνομιλίες με τον γείτονά τους, καθώς θα εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε προσωρινά καταφύγια, με την οροσειρά του Sinabung διασκορπίζοντας τέφρας στο παρασκήνιο, όπως φαίνεται από το χωριό Tiga pancur στην περιοχή Κάρο, επαρχία Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, Νοέμβριος 29.

Ένας σταυρός δει στην κορυφή ενός καμπαναριό της εκκλησίας, όπως τέφρα από Mount Sinabung ξερνάει στο παρασκήνιο, όπως φαίνεται από το χωριό Kebayaken στην περιοχή Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα επαρχία της Ινδονησίας στις 30 Νοεμβρίου.

Μια γυναίκα καλύπτει τη μύτη της, όπως αυτή βόλτες σε ένα φορτηγό σε ένα δρόμο καλυμμένο με ηφαιστειακή τέφρα από την έκρηξη του όρους Sinabung, σε Tiganderket, τη Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, 5 Δεκεμβρίου. Περίπου 15.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από 17 χωριά στην πλαγιά του βουνού μετά Sinabung αρχές έθεσαν την κατάσταση συναγερμού του γουργουρητό ηφαίστειο στο υψηλότερο επίπεδο στις 24 Νοεμβρίου.

Τα ίχνη αστεριών δει στο Όρος Sinabung καθώς εκλύεται ηφαιστειακής τέφρας στον αέρα σε αυτή τη μακρά έκθεση εικόνας που λαμβάνονται από Tiga pancur, τη Βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία, 28 Νοεμβρίου.

Λάτρης των ζώων από Medan δίνει τροφή για σκύλους στο εγκαταλειμμένο χωριό Mardinding, στην περιοχή Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα επαρχία της Ινδονησίας 2 Δεκεμβρίου, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Όρος Sinabung. Η Ινδονησία έχει διέταξε την εκκένωση 15.000 κατοίκων κοντά στο ενεργό ηφαίστειο.

 Αίτνα, το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, αναβλύζει λάβα κατά τη διάρκεια μιας έκρηξη κοντά στην πόλη της Σικελίας, της Κατάνια, Ιταλία, Νοέμβριος 28.

Ένας χωρικός περιπάτους στις πλαγιές του όρους Sinabung στο χωριό Tiga pancur στην περιοχή Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα επαρχία της Ινδονησίας 30ης Νοέμβρη.

Ένα ζευγάρι, με τα υπάρχοντά τους, βόλτες με μια μοτοσικλέτα πίσω στο προσωρινό καταφύγιο, ενώ στις πλαγιές του όρους Sinabung στο χωριό Temberun στην περιοχή Κάρο, επαρχία Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας 29η του Νοεμβρίου.

Ένας φοιτητής της Ινδονησίας φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια της κατηγορίας, ως αντανάκλαση στο παράθυρο δείχνει Όρος Sinabung εκπέμπουν ηφαιστειακή τέφρα, σε ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Σούκα Ndebi, Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, Νοέμβριος 29.

Καπνίζει ξερνάει από το ηφαίστειο Chaparrastique στο San Miguel, Ελ Σαλβαδόρ, Δεκέμβριος 30. Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Mauricio Funes επισκέφθηκε την περιοχή μετά από μια έκρηξη στις 29 Δεκεμβρίου οδήγησε στην εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων πάνω από ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ένα παιδί παίζει ανάμεσα σε παπλώματα σε ένα σχολείο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τους κατοίκους που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Chaparrastique στο δήμο του San Miguel 30 Δεκέμβρη.

Ένας άνδρας βλέπει ως ξεσπά Όρος Sinabung σε Gundaling, Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, 4 Δεκεμβρίου

Μία νεοσύστατη μικρό νησάκι (R) και Nishinoshima νησί (L,) είναι ενωμένα με λάβα εκρήγνυται στο νησί αλυσίδα Ogasawara, 1.000 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο. Μια σιγοκαίει νησάκι που δημιουργήθηκε από υποθαλάσσια ηφαιστειακές εκρήξεις στα ανοικτά του Ειρηνικού ακτές της Ιαπωνίας, έχει μεγαλώσει με μια συνεχή ροή λάβας να συνενώνονται σε ένα κοντινό νησί.

Ένα νέο νησί δημιουργήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας είναι εδώ για να μείνει - τουλάχιστον προς το παρόν, οι επιστήμονες είπε στις 10 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι η νέα ήπειρος θα μπορούσε να αντέξει τη διάβρωση για πολλά χρόνια.

Αίτνα λάβα ξερνάει τη διάρκεια μιας έκρηξης κοντά στην πόλη της Σικελίας, της Κατάνια, Ιταλία, στις 15 Δεκεμβρίου.

Εργαζόμενος, του οποίου το κεφάλι και οι ώμοι καλύπτονται με ηφαιστειακή τέφρα από την έκρηξη του όρους Sinabung παίρνει ένα διάλειμμα σε ένα παιδικό δωμάτιο σε μια φυτεία καφέ στο Guru Kinayan, Βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία, 27 Νοέμβρη.

Ένας αγρότης καθαρίζει τέφρα από τσίλι φυτά του στο χωριό Kebayakan στην περιοχή Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα επαρχία της Ινδονησίας 1 Δεκεμβρίου.

Ένας κάτοικος βόλτες με μοτοσικλέτες του ως mount Sinabung ξερνάει καπνό και τις στάχτες, στο χωριό Tiga Serangkai σε Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, Νοέμβριος 24.

Όρος Sinabung ξερνάει ηφαιστειακή θερμών αερίων και τέφρας από το χωριό Tiga pancur σε Karo, τη Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία 30 Δεκεμβρίου.

Οι ροές λάβας από το ηφαίστειο Αίτνα στη νότια ιταλικό νησί της Σικελίας κοντά στον προορισμό Κατάνια νωρίς στις 16 Δεκεμβρίου. Η έκρηξη του ηφαιστείου Αίτνα στη Σικελία χθες ανάγκασε το κλείσιμο κοντινό αεροδρόμιο Κατάνια, λόγω των νεφών της τέφρας billowing στον ουρανό.

Ο καπνός χύνει από το ηφαίστειο Chaparrastique στο Ελ Σαλβαδόρ, όπως φαίνεται σε αυτό το Twitter εικόνα που λαμβάνεται από τον αστροναύτη της NASA Rick Mastracchio στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 30ης Δεκεμβρίου.

Ένας άνδρας βλέπει ως το ηφαίστειο Chaparrastique πυροβολεί αα νέφος αερίου και τέφρα περίπου τρία μίλια (πέντε χιλιόμετρα), στον αέρα στην πόλη του San Miguel, Ελ Σαλβαδόρ, 29 Δεκεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του Ελ Σαλβαδόρ Ερυθρού Σταυρού λέει πως εκκενώσεις έχουν παραγγελθεί για τους κατοίκους που ζουν μέσα σε περίπου δύο μίλια (τρία χιλιόμετρα) της κορυφής. Το ηφαίστειο εξερράγη τελευταία το 1976.

Πουλιά πετούν παρελθόν Όρος Sinabung όπως εκλύεται νέφη αερίου κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης στην Tiga pancur, Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, την 1η Ιανουαρίου.

Lava αναβλύζει από την Νοτιοανατολική Κρατήρας του Mt. Etna τη διάρκεια μιας έκρηξης, στη Σικελία, τη νότια Ιταλία 30 Δεκεμβρίου.


Ινδονησίας οι άνδρες παρακολουθούν Όρος Sinabung διασκορπίζοντας ηφαιστειακά υλικά κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης στην Tiga Kicat, τη Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία, 3 Ιανουαρίου. Το ηφαίστειο 2.600 μέτρων (8.530 ποδών) σποραδικά ξεσπάσει από τον Σεπτέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: