Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Eνώ κάνουν με το πάσο τους... δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ, τσεκουρώνουν με την ταχύτητα του φωτός ξανά τους συνταξιούχους!


2.061 λογαριασμούς "έκρυβε" η λίστα Λαγκάρντ τα στοιχεία της οποία δόθηκε στον ΣΔΟΕ πριν από 15 και πλέον μήνες. Πόσοι λογαριασμοί έχουν ελεγχθεί;


266! Και για την ακρίβεια, για 266 έχουν δοθεί εντολές για έλεγχο. Ο έλεγχος έχει πραγματικά προχωρήσει μόνο για 155 λογαριασμούς.

Την ώρα που λένε μεγαλοστομίες για πάταξη της διαφθοράς, την ώρα που αδίστακτα εκτελούν γενοκτονία του μέσου Έλληνα στο όνομα της... εξυγίανσης, έχουν ελέγξει το 7% μιας λίστας που θα μπορούσε να αποφέρει άμεσα έσοδα στο κράτος.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στις υπόλοιπες λίστες (54 εμβάσματα στο εξωτερικό, ακινήτων στο Λονδίνο κ.α.). Και αυτά δε τα λέει Το ΧΩΝΙ. Οι ίδιοι τα λένε.

Για την ακρίβεια, τα ομολόγησε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ πόσο... ειρωνικός τίτλος) της Βουλής. Ακούστε με πόση... προθυμία εκτελούν τους ελέγχους: Από τους 2.061 λογαριασμούς, λέει, έχουν δώσει προτεραιότητα σε περίπου 500, τελικά έχουν δώσει εντολή για τις μισές και έχουν ελέγξει τις... 155!

Για να μη σας κουράζουμε με νούμερα, ΔΕ γίνεται σοβαρή αξιοποίηση της λίστας. Γίνεται κάτι... σαν αξιοποίηση και αυτό γίνεται απρόθυμα και με ρυθμούς χελώνας.

Γιατί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να πατάξουν καμία διαφθορά, δεν νοιάζονται διόλου για να μπουν χρήματα στα ταμεία. Δουλειά τους είναι να γονατίσουν τον Ελληνα, να δημεύσουν την Ελλάδα και μετά να τη ξεπουλήσουν (όση δεν έχουν ξεπουλήσει ήδη) για ψίχουλα στους... σωτήρες δανειστές.



Δε τα παίρνουν από τους φίλους τους; Θα τα πάρουν ΠΑΛΙ από τον έρμο συνταξιούχο!


Η μία ΣΑΦΗΣ πολιτική επιλογή τους είναι "να μην αγγίξουμε λίστες που κάνουν... τζιζ (γιατί κρύβουν μέσα προφανώς, φίλους, συνεργάτες, υποστηρικτές - για να τα πούμε... κομψά)".

Η άλλη επιλογή τους είναι "να τσακίσουμε κι άλλο τους συνταξιούχους".

Πετσόκοψαν τις συντάξεις, γονάτισαν τους γέροντες, τους έκαναν επαίτες, τους έκοψαν προνόμια για τα οποία δούλεψαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή και όμως δε σταματάνε. Η λίστα... Παππούς ελέγχεται με ταχύτητα και συνέπεια από τους αδίστακτους μνημονιακούς.

Αλλάζουν τώρα, λέει, τον τρόπο φορολόγησης των συντάξεων και αυτό θα φέρει νέες μειώσεις ακόμη και της τάξης των 200 ευρώ στις αποδοχές πολλών συνταξιούχων και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Και εδώ το τσεκούρι δε θα πέσει... απρόθυμα ούτε δειγματοληπτικά.

Οι πολιτικοί απατεώνες εκτελούν συμβόλαιο εξόντωσης μας. Τι δεν καταλαβαίνεις, πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: