Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αθώοι για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ο πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας και φορείς της Πρέβεζας

 Αθώοι για  την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας αιρετοί και φορείς της Πρέβεζας


Αθώοι κρίθηκαν από το Εφετείο Ιωαννίνων ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, το πρώην δημοτικό συμβούλιο και πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν τον Μάρτιο του 2008 στην απομάκρυνση της παράνομα τοποθετημένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από ταράτσα σπιτιού στο 8ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας.

Οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η διακεκριμένη φθορά και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ωστόσο θα πρέπει να θυμίσουμε πως η απομάκρυνση της κεραίας ήταν μια συλλογική πράξη θεσμικών παραγόντων που με αγωνία έβλεπαν ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες για την τοποθέτησης των κεραιών στον ιστό της πόλης και έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και αντίστοιχες αποφάσεις φορέων οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την ύπαρξη της κεραίας δίπλα από το Νηπιαγωγείο και πολύ κοντά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.



Η απόφαση ήταν αθωωτική (2 προς 1) ενώ ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής του Νοσοκομείου Γιώργος Ζιάκας.
Όπως τονίστηκε από τους μάρτυρες, η απομάκρυνση της κεραίας η οποία είχε τοποθετηθεί κρυφά μέσα σε καμινάδα έτσι ώστε να μη γίνεται αντιληπτή από τους περίοικους ήταν επιβεβλημένη δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία αδειοδότηση και καμία διασφάλιση για την υγεία των παιδιών στο διπλανό νηπιαγωγείο καθώς και όλων των οικογενειών της περιοχής.
Μάλιστα την διαδικασία αυτή ακολούθησαν δύο ακόμη παρόμοιες «επιχειρήσεις» στον Άγιο Γεώργιο και κοντά στο «Πυροβολικό», ενώ η Πρέβεζα έγινε η πόλη από την οποία ξεκίνησαν αντίστοιχες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: