Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σημαντικά οφέλη από λιμενικά έργα στον Δήμο της Πρέβεζας


Σημαντικά οφέλη για το Δήμο Πρέβεζας θα προκύψουν από την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στις λιμενικές και αλιευτικές υποδομές της Πρέβεζα με αφορμή τη λίστα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

O Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαίλης σε συνεργασία με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Παρθενία Καζάκου και την Δημοτική Σύμβουλο με αρμοδιότητα στα λιμενικά έργα κ. Στέλλα Βαρτελάτου έχοντας βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των ζημιών στην παραλιακή ζώνη αλλά και των αναγκών της πόλης, προγραμμάτισε έργα και παρεμβάσεις μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού μέχρι 300.000 ευρω που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ και βελτιώνουν τις λιμενικές και αλιευτικές υποδομές της πόλης και της ευρύτερης παράκτιας περιοχής της Πρέβεζας. Αναλυτικότερα εξασφαλίζεται μερική χρηματοδότηση για τη αποκατάσταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων και την επαναφορά της επισκεψιμότητας σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου .Επίσης από την χρηματοδότηση αποκαθίσταται η λειτουργικότητα των βαθών στα αλιευτικά καταφύγια της περιοχής της Πρέβεζας.


Παράλληλα συνεχίζεται η ωρίμανση των εγκεκριμένων παρεμβάσεων και τη δημοπράτηση τους από το Δ.Λ. Ταμείο κατόπιν σχετικής τελικής μελέτης.Το πρόγραμμα αναβάθμισης των λιμενικών και αλιευτικών υποδομών της ΠΈ Πρέβεζας αναφέρεται στα παρακάτω έργα:
-Επισκευή κρηπιδωμάτων λιμένα Πρέβεζας (με χρηματοδότηση από ΠΔΕ 2012 της 
ΓΓΛΛΠΝΕ).- Αποκατάσταση ανωδομής λιμένα Πρέβεζας (με χρηματοδότηση από ΠΔΕ 2013 της 
ΓΓΛΛΠΝΕ).
- Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου Λυγιάς Δ. Πρέβεζας (με χρηματοδότηση από 
ΠΔΕ 2013 της ΓΓΛΛΠΝΕ).
- Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας (με χρηματοδότηση από 
ΠΔΕ 2013 της ΓΓΛΛΠΝΕ).
- Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου Καστροσυκιάς Δ. Πρέβεζας (με 
χρηματοδότηση από ΠΔΕ 2013 της ΓΓΛΛΠΝΕ).
Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου Βάλτου Δ. Πάργας (με χρηματοδότηση από ΠΔΕ 
2013 της ΓΓΛΛΠΝΕ).

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πτρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: