Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Ο Νίκος Μπίστης, αφού περιηγήθηκε όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς, τώρα, ένας ηγετίσκος της αμφιβόλου ιδεολογίας ''κίνησης των 58'', στην Πρέβεζα για να ...σώσει την δημοκρατική παράταξη. Δεν θέλω ουουου...

Νίκος Μπίστης: "Δεν πάμε να αθροίσουμε δυνάμεις"

Ανοιχτό κάλεσμα για μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς απέναντι στον δικομματισμό και την άνοδο της χρυσής αυγής απηύθυνε ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας των 58 Νίκος Μπίστης χθες από την Πρέβεζα θέτοντας τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου ως ένα κομβικό σημείο στο οποίο η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» μπορεί και πρέπει να «πιάσει» ένα διψήφιο ποσοστό, το οποίο όπως είπε θα σημάνει και την αλλαγή στην εικόνα της χώρας.
Ο κ. Μπίστης επισήμανε πως η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» απευθύνεται στον πολύ κόσμο που αποτέλεσε χρόνια ολόκληρα τη ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς της μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης, υπογραμμίζοντας πως  η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο, γι αυτό βρίσκεται και η κεντροαριστερά σε οριακό σημείο.


«Όλοι μαζί μπορούμε, και τα πράγματα είναι αρκετά πρακτικά. Σε λίγο θα συνεννοηθούμε και για τις θέσεις μας και για την Ευρώπη κάτω από την ταμπέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Άρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την ιδεολογική αναφορά και εμείς οι ίδιοι εδώ πρέπει πηγαίνοντας προς τις Ευρωεκλογές να αρχίσουμε να συγκροτούμε αυτή την παράταξη. Πρόσωπα, κινήσεις , κόμματα, μια νέα σύνθεση, μια νέα ποιότητα και θα πάμε να συγκρουστούμε και να καταγραφούμε, γιατί η πολιτική είναι μάχη κι έχουμε συγκεκριμένους στόχους» είπε ο κ. Μπίστης υπογραμμίζοντας πως η κεντροαριστερά είναι πολύ παραπάνω από το 5-6% που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ και το 2-3% που καταγράφει η ΔΗΜΑΡ.


IMG 3657

«Έχουμε όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις να φέρουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει τα πράγματα. Δεν πάμε να αθροίσουμε δυνάμεις, πάμε να φτιάξουμε μια νέα ποιότητα. Ενδιαφερόμαστε για μια καινούργια παράταξη στην οποία θα έχουν το ρόλο τους μέσα σε αυτή δυνάμεις που έχουν την ιστορικότητά τους, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το λεωφορείο της κεντροαριστεράς θα είναι καινούργιο λεωφορείο. Το λεωφορείο όπως ξέρετε έχει μπροστινές θέσεις, έχει πίσω θέσεις και μια θέση οδηγού. Πρέπει να γίνει κατανοητό για το παλιό πολιτικό προσωπικό και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ότι υπάρχουν και πίσω θέσεις. Όχι έξω, αλλά πρέπει τις μπροστινές θέσεις να τις πάρουν νέοι άνθρωποι και ηλικιακά και πολιτικά» τόνισε και πρόσθεσε πως προς το παρόν δεν χρειάζεται θέση οδηγού, αλλά μια συλλογική ηγεσία που θα οδηγήσει την παράταξη μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Μπίστης έδωσε απαντήσεις σε όσους αναρωτιούνται μήπως η κίνηση των 58 είναι ένα κόλπο για να κρυφτεί ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ή κόλπο των 58 για να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο μόνος σίγουρος τρόπος για να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ είναι να μην κάνει τίποτα και να συνεχιστεί μια κατάσταση που του χρεώνουν όλα τα κακά της μεταπολίτευσης.
«Απευθύνομαι σε όλους τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ με αγάπη και τους λέω ότι εδώ είναι ο χώρος που θα αναγεννηθεί συνολικά η παράταξη. Να μην πέσουν στη μιζέρια του κομματικού πατριωτισμού που θέλει να κρατήσει το 4 ή το 5 για να το διαχειριστεί. Μη γίνουν δηλαδή λίγο καλύτεροι Κουβέληδες» επισήμανε ο κ. Μπίστης καλώντας όσους αποφασίσουν να στηρίξουν τη «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» να σηκωθούν από τον καναπέ.

«Θα δώσουμε μάχη και η μάχη είναι πάρα πολύ σκληρή και σε ένα βαθμό θα είναι και άνιση. Αλλά θα έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, αν στις 25 Μαΐου έχουμε καταγράψει ένα σοβαρό εκλογικό αποτέλεσμα,   να είσαστε σίγουροι ότι η εικόνα της χώρας θα είναι τελείως διαφορετική» κατέληξε ο κ. Μπίστης.

Ο κ. Μπίστης πάντως δεν έιπε ξεκάθαρα τις θέσεις της παράταξης, οι οποίες όπως είπε θα δημοσιευτούν σε 20 περίπου μέρες και θα τεθούν σε διαβούλευση, ενώ στο τέλος της συνάντησης ορίστηκε μια επιτροπή η οποία ανέλαβε να "τρέξει" το οργανωτικό κομμάτι της "Δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης" σε τοπικό επίπεδο.


Παραλειπόμενα από την ομιλία Μπίστη... 


Αρκετές ήταν οι στιγμές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Μπίστη και της εκδήλωσης της «Κίνησης των 58» στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών». Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες τέτοιες στιγμές...
*Ένταση και λογομαχία εις... διπλούν σημειώθηκε ανάμεσα στη γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, κα Μαρίνα Ντούσκα και τον συντονιστή της εκδήλωσης Κώστα Καζαντζίδη. Η πρώτη «εστία»... άναψε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της κας Ντούσκα και η δεύτερη μετά το πέρας της εκδήλωσης με ατάκες του στυλ... «εσείς τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...»

*Το «παρών» στην αίθουσα έδωσαν ορισμένα από τα πιο παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Ντούσκας και ο Βασίλης Ιωάννου σε ρόλο... παρατηρητών.

* «ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν... ΠΑΣΟΚτζήδες». Έτσι σχολίασαν αρκετοί την παρουσία φίλων και οπαδών του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα, που έφτανε το... 99%. Μόνο η κα Σούρδη προσήλθε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

* «Αυτό με θίγει ως ΠΑΣΟΚτζή. Σας παρακαλώ». Η φράση αυτή ανήκει στον Κοσμά Κορωναίο, όταν αποφάσισε να αντιδράσει στα αρκετά -ομολογουμένως- απαξιωτικά σχόλια του Νίκου Μπίστη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

*Κέρδισε τις εντυπώσεις η τοποθέτηση του Μάκη Νάτσιου. Ο Νίκος Μπίστης μάλιστα απευθυνόμενος στο νεαρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του πρότεινε να μπει στην επιτροπή πρωτοβουλίας της Κίνησης, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε επικαλούμενος τη θέση του στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του πάντως δεν έλειψαν οι... μορφασμοί από ορισμένους στο ακροατήριο...

* «Δεν είναι διαδικασία αυτή... αν είναι δυνατόν», αναφώνησε ο Κώστας Καζαντζίδης, κατά τη διάρκεια επιλογής των μελών της επιτροπής πρωτοβουλίας Πρέβεζας. Μήπως εφταιξαν τα πρόσωπα;


Δείτε το video με την ομιλία του Μπίστη





www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: