Υλικά για 6-8 άτομα
3 κιλά χοιρινό, καρέ η μπούτι
ξύσμα, από 2 πορτοκάλια( και το χυμό
τους)
χυμό, από 2 πορτοκάλια
40 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
40 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους
160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό
από 2 πορτοκάλια και το χυμό, το αλάτι,
το πιπέρι, το σκόρδο το κύμινο, τη ρίγανη
,την μουστάρδα, και το κρασί.
Αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα
ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας
να πάει η μαρινάδα παντού, το τοποθετούμε
στο ψυγείο για 2 ώρες. Κάθε 20 λεπτά, το
γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού,
προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, και το
ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες
βρέχοντας κατά διαστήματα με τους χυμούς
του.
Συνοδεύετε με πατάτες ,ζυμαρικά ,ρύζι.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου