Υλικά για 6 άτομα
1
κουνέλι
1½
κιλό πατάτες, χονδοκομμενες
4
μετρια κρεμμύδια, κομμενα στα 4
4
σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2
πότηρια κρασί λευκό
1
κλωνάρι δεντρολίβανο
2
καροτα χονδροκομενα
1
μετριο πρασσο κομμενα στα 4
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
φλιτζάνια ζεστό νερό
2
καννελες ξυλο
πιπέρια
, άσπρο,
αλάτι
Εκτέλεση
συνταγής
Πλένετε
το κουνέλι, κοψτε σε μερίδες και το
ριχνετε στη γάστρα. Ρίχνετε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, πρασσο ,καροτα ,το δεντρολίβανο,
το λάδι και τα πιπέρι και περιχύνετε με
το κρασί. Σκεπαστε
με το καπάκι της γάστρας και το αφήστε
στο ψυγείο όλη νύχτα.
Το
πρωί το βγάζετε από το ψυγείο και
προσθέτετε τις πατάτες, και αλάτι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γάστρας,
σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στο
φούρνο για περίπου 2½ ώρες. Μετά τη 1½ώρα
προσθέτετε αναλόγως λίγο ζεστό νερό
μέχρι να μαγειρευτεί.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου