Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Λουκουμάδες με φιλέτο πέρκας



Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό φιλέτο πέρκας η άλλο φιλέτο ψαριού
220 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. ξηρή μαγιά
100 mel μπύρα
1 μπύρα των 330 ml.
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα.
Για τη σάλτσα
100 γρ. βύσσινο χωρίς κουκούτσι
180 γρ. σταφίδα
35 ml ξίδι μήλου
1 σφηνάκι ούζο
40 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, ρίξτε σταδιακά την μπύρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα μείγμα χυλού .
Αφήστε στην άκρη το μείγμα να φουσκώσει.
Κόψτε σε μπαστουνάκια το φιλέτο ψαριού , κατόπιν το μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού με αλάτι & πιπέρι.
Βάλτε τα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, ουζο και το corn flour. Πολτοποιούμε και βάλτε σε ένα κατσαρόλι. μαγειρεύουμε ελαφρά τη σάλτσα έως ότου να πήξει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει . Βάλτε σε ένα σκεύος για τηγάνισμα το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά.
Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό μας και τις τηγανίζετε για ένα λεπτό, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να μείνουν τραγανές.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με την σάλτσα και σαλάτα εποχής.





Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082 

Δεν υπάρχουν σχόλια: