Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η Bαβέλ που πνίγει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας μας.


 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ, ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


Με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα επαναλαμβάνεται από Δημόσιο και τρόικα η πολιτική της κατασπατάλησης πόρων των ελλήνων πολιτών και του Δημοσίου μέσω της δημιουργίας νέων εστιών κόστους. 


 

Η όλη ιδέα να συσταθούν οργανισμοί ή άλλοι φορείς, με ειδικές αποστολές κατ' απαίτηση της τρόικας και των πολιτικών «διανοιών», που κυβερνούν τη χώρα, δίχως όμως να καταργηθούν προηγούμενοι αντίστοιχοι οργανισμοί, διευθύνσεις, γραμματείες, υπουργεία, μαρτυρά το απόλυτο μπάχαλο και τη λογική του παραλόγου. Το πολιτικό κατεστημένο δημιουργεί και το οικονομικό επωφελείται. 

Πώς; Μεταφέροντας στελέχη του σε θέσεις-κλειδιά και στελεχώνοντας εν γένει τους νέους οργανισμούς. Ταυτόχρονα σε αρκετές περιπτώσεις γεννώνται συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων, αφού σε μία νύχτα οι ελεγχόμενοι γίνονται ελεγκτές. 

Με άλλα λόγια, συνεχίζεται η εκμετάλλευση μιας χρεοκοπημένης χώρας, που τώρα ζει από τα δάνεια της τρόικας, τα οποία όμως πληρώνουν οι έλληνες πολίτες, επιπρόσθετα, θυσιάζοντας κάθε δημόσια κινητή ή ακίνητη περιουσία που έχει βγει προς πώληση. 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Παρά το κούρεμα μισθών και συντάξεων και γενικά την αφαίμαξη 46,2 δισ. ευρώ μέτρων την διετία 2010-2011, οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης παραμένουν στα 105,4 δισ. ευρώ το 2011. 

Μάλιστα στον νέο προϋπολογισμό που προβλέπει περιορισμό τους στα 100 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι η περικοπή δεν θα αγγίξει το ποσό που δίδεται για νομικά πρόσωπα και ΔΕΚΟ. Και στις δύο περιπτώσεις οι δαπάνες αυξάνονται. Δημιουργούνται δηλαδή νέες εστίες με τα δανεικά που μας δίνει η τρόικα.


Ας δούμε τι έχουν «κατασκευάσει» οι πολιτικές και οικονομικές ιδιοφυΐες: τρεις διαφορετικές γραμματείες, δύο αντιπρόεδροι, ένα ταμείο και τρεις ΔΕΚΟ διαχειρίζονται τις αποκρατικοποιήσεις, έξι διαφορετικά υπουργεία μετέχουν στη διανομή των επιδοτήσεων προς ιδιώτες, τέσσερα διαφορετικά υπουργεία διαμορφώνουν εξαγωγική και επενδυτική πολιτική, δύο φορείς και ένα υπουργείο αξιολογούν και ελέγχουν τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: