Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Ευρώπη που τρομάζει ...τους λαούς της.



Από την σκυταλοδρομία των οικονομικών ζητημάτων, πλησιάζουμε στον τερματισμό για να γίνει πλέον φανερό σε όλους, πως τα προβλήματα και οι κρίσεις χρέους δεν ήταν μόνο ή κυρίως αποτέλεσμα κακών εθνικών πολιτικών, αλλά μια μεγάλη ανυπέρβλητη προς το παρόν κρίση του καπιταλισμού. Μια κρίση που δημιούργησε η απληστία των αγορών και του τυχοδιωκτικού κεφαλαίου, αφού πρώτα εξασφάλισαν την υποταγή της πολιτικής και των πολιτικών (με όχημα το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ) για να εφαρμόσουν σχεδόν παντού τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μοντέλα που ικανοποιούσαν την απληστία τους.


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ενώπιον μεγάλων και κρίσιμων πολιτικών επιλογών. Η διακυβέρνηση Μέρκελ και το σύστημα της Φρανκφούρτης όπως αποκαλεί η New York Times το ευρωπαϊκό διευθυντήριο που επέβαλε τις λύσεις των τεχνοκρατών σε Ιταλία και Ελλάδα, αισθάνεται την ανάγκη τακτικών υποχώρησης και αναδίπλωσης επιτρέποντας στον πρόεδρο της Κομισιόν να ανοίξει σήμερα το θέμα των ευρωομολόγων για την χρηματοδότηση των δοκιμαζομένων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ο ΑΞΟΝΑΣ Μέρκελ - Σαρκοζί απέσπασε όλη την εξουσία περιφρονώντας τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα χωρίς όμως να είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση, να δώσει λύσεις και να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη. Η διεθνής δεξιά, αναχρονιστική όσο ποτέ άλλοτε, κάνει κουμάντο έχοντας εξευτελίσει τους απανταχού σοσιαλδημοκράτες. Τρομάζει η συμπεριφορά απέναντι στη μικρή Ελλάδα, αυτήν τη μεγάλη προίκα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που για αυτούς έχει αξία, μόνον ως οικόπεδο! Τρομάζει η περιφρόνηση στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη γνώμη των λαών.

ΑΦΟΥ διέταξαν την λύση Παπαδήμου σχηματίζοντας κυβέρνηση με 255 ψήφους υπέρ σε σύνολο τριακοσίων βουλευτών, τώρα απαιτούν πέντε υπογραφές, όχι διότι θα προσθέσουν αξία στην συμφωνία, αλλά για να σφραγίσουν την απόλυτη υποταγή στην πολιτική τους, διότι όποιος και να βγει νικητής στις επερχόμενες εκλογές δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Από χθες οι πρόθυμοι στο ΠΑΣΟΚ ανοίγουν θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για όσο χρειαστεί. Το πόσο θα χρειαστεί, εξαρτάται από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και τους εκβιασμούς του. Έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένο τον μονόδρομο που έχουν φτιάξει, στις εκλογές, ο λαός δεν θα αποφασίσει ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει η χώρα, αλλά ποιοι θα καταλάβουν τα πόστα σε κυβέρνηση και Βουλή. Αν μάλιστα η αριστερά γίνεται απειλητική, τότε θα χαλάσουν την παρτίδα μέχρι να εξασφαλίσουν τους όρους και τις συνθήκες για να νικήσουν αυτοί που θέλουν.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι υπό έλεγχο; Δεν θα το έλεγα. Προχτές το EFSF δεν κατάφερε να βρει 3 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της Ιρλανδίας. Αν η Ισπανία που ουσιαστικά βγαίνει εκτός αγορών και στη συνέχεια η Ιταλία, αναγκαστούν να προσφύγουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, το παιχνίδι τέλειωσε. Ο χρόνος που υποθέτουν μερικοί Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ότι υπάρχει μέχρι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Γαλλία και Γερμανία, θα έχει μηδενιστεί. Το υποδουλωμένο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή θα επανιδρυθεί σε νέα βάση με έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση όπως σημείωσε ο Ζακ Ντελόρ ή θα καταρρεύσει.

ΕΝΩΜΕΝΗ Ευρώπη με λαούς συνεργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει στις συνθήκες υποταγής και υποδούλωσης που έχει αποφασίσει το διευθυντήριο της Φρανκφούρτης. Οι Γάλλοι άργησαν, αλλά άρχισαν να αντιλαμβάνονται πού πάει το πράγμα με τους Γερμανούς. Προβληματισμοί υπάρχουν και στο Βερολίνο. Δεν ήταν τυχαία η αλλαγή στάσης της Deutsche Bank που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δογματικά επικίνδυνη για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Γερμανίας ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ. Εδώ; Εδώ οι κυρίαρχες συστημικές δυνάμεις, ακόμα περιμένουν τη σωτηρία (τους) με τη συνταγή της καταστροφής.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: