Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας διατήρησης της παραδοσιακής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για τα νεοκλασικά αρχοντικά της παλιάς Αθήνας



Στις 10 Μαΐου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με τα Αρχοντικά της Παλαιάς Αθήνας από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και από την Εταιρεία Διατηρήσεως της Παραδοσιακής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής από τη βραβευμένη συλλογή της Δρ. Φανής Ρουμελιώτη (Ένας κόσμος που φεύγει-Τα αρχοντικά της Αθήνας).


Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Ρίτα Νάστου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απενεμήθη χρυσό μετάλλιο από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην Πρόεδρο της Εταιρείας Δρ. Φανή Ρουμελιώτη για την προσφορά της στην Τέχνη και την Επιστήμη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Οι ΑΒΥ, ο πρίγκιπας Αλεξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Η σύζυγος του Εξοχότατου Προέδρου τη Δημοκρατίας κα Σίσση Παυλοπούλου. Ο Πρόεδρος του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας. Ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός κ. Χρύσανθος Χρήστου. Ο οφθαλμίατρος κ. Θεόδωρος Φιλιππόπουλος. O γιος της πριγκίπισσας κ. David Andrewς με τη σύζυγό του Αγγελική (αντιπρόεδρο της Εταιρείας) και το γιο τους Αλεξανδρο. Η αδελφή της πριγκίπισσας κα. Μπέττυ Ρουμελιώτη. Ο Ναύαρχος κ. Μητάκος με τη σύζυγό του Έφη. Η κα Lila de Chaves, Πρόεδρος του οργανισμού Heritage and Museums. Ο γιατρός κος Ζ. Καψάλης με τη σύζυγό του Πέγκυ. Ο Ναύαρχος -ιατρός κος Η. Νάστος. Η Οδοντίατρος κα Ελ. Μαργαρίτη. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων κ. Κ. Παπακίτσος. Ο Χειρουργός-Ιατρός κ. Κων. Νάστος. Ο σκηνοθέτης κ. Θ. Αγγέλου μετά της συζύγου του, η κα Ισμ. Παναγιωτίδου, η κα Ελένη Παπανικολάου, η κα Ρένα Μοσχονά, η κα Ειρ. Κυριακίδου, η ηθοποιός κα Ρένα Βενιέρη, η οικονομολόγος κα Βέρα Γιαννακή, ο συγγραφέας κ. Σταμάτης Βασιλάκος, ο επιχειρηματίας κ. Δημ. Τριάντος και πολλοί άλλοι.









Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με τη χρυσή πλακέτα της Εταιρείας: Η ΑΒΥ πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη. Η πριγκίπισσα γνώρισε στη Σερβία την καταστροφή των μνημείων της χώρας της από τους βομβαρδισμούς του πολέμου του 1999 και τιμήθηκε για τον αγώνα που δίνει για την ανοικοδόμηση της χώρας της και την αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου ιδιαίτερα στις τρυφερές παιδικές ψυχές και για το σκοπό αυτό δημιούργησε στη Σερβια το ίδρυμα ΑΒΥ Πριγκίπισα Αικατερίνη, καθώς και τον Διεθνή Οργανισμό LIFELINE. Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός κ. Χρ. Χρήστου για την πρσφορά του στην Ιστορία και την Τέχνη. Ο Οφθαλμίατρος κ. Α. Φιλιππόπουλος για την προσφορά του στην Επιστήμη.

Υ.Γ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: