Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σώστε τη δουλειά της μαμάς μου.



Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί καλύτερα η αγωνία και ο φόβος που υπάρχει στη διεθνή οικονομία από ότι με την παραπάνω φωτογραφία (από το Reuters) όπου το πλακάτ γράφει: "Σώστε τη δουλειά της μαμάς μου".

Ας ελπίσουμε να μην ξανακυλήσει στην μαυρίλα η παγκόσμια οικονομία γιατί σε αυτές τις "χαμένες" οικονομικές περιόδους όπου όλα ούτως ή αλλιώς δεν πάνε καλά, εκεί επιλέγουν οι μεγάλοι οικονομικοί συμμετέχοντες (χώρες, πολιτικοί, εταιρείες) να βγάζουν ό,τι σαπίλα έχουνε στην δημοσιότητα, ό,τι σκελετούς κρύβουν σε κοινή θέα και όλα τα σκουπίδια πάνω από το χαλί. Τότε θα βρουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν και την "φόλα" που λέγεται Ελλάδα που τώρα χρηματοδοτούν για να μην τους τραβήξει πίσω.

Επιπλέον, το παραπάνω πλακάτ μας θυμίζει ότι η οικονομία στην ουσία της είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτήν. Ακόμη  και όταν μετράμε τους αριθμούς που κάνουν τις εταιρίες να ευημερούν ακόμη και τότε είναι επειδή έχουμε ως τελικό στόχο την ευημερία των ανθρώπων. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό μέσα στην προσπάθεια βελτίωσης κάποιων δεικτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: