Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Στο Action 24 TV η Παραλία της Κυανής Ακτής Πρέβεζας. VIDEO

 

Την παραχώρηση χώρου σε αιγιαλό και παραλία ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε περιοχής και όχι με “οριζόντια” κριτήρια έθεσε ως βασικό ζητούμενο για τον κλάδο ο εκπρόσωπος του Νομού Πρέβεζας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Ο κ. Χαλκίδης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ACTION 24 TV με προσκεκλημένο τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρο Τσάπαλο σε απευθείας σύνδεση από την Κυανή Ακτή Πρέβεζας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό και ειδικότερα στην παραλία του Μονολιθίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια απέραντη έκταση 1.000.000 τ.μ. δηλαδή 1.000 στρεμμάτων από την οποία έχουν μισθωθεί μόλις τα 35.

Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ξ. Πρέβεζας υπογράμμισε ότι είναι άδικο οι κανονισμοί να έχουν οριζόντια ισχύ και να μη μπορεί να μισθωθεί παραπάνω χώρος όπου υπάρχει η δυνατότητα με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα από τους επαγγελματίες αλλά και τον κρατικό προυπολογισμό, θέσεις εργασίας αλλά και να μην εξυπηρετείται και ο κόσμος που φτάνει μαζικά στην περιοχή μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Αμβρακίας Οδού.

Ο κ. Χαλκίδης τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική κλπ) δεν θα πρέπει να μεριμνούν μόνο για την επιβολή προστίμων αλλά και για χρόνια προβλήματα όπως η διάβρωση των ακτών σε Κανάλι, Κυανή Ακτή, Μύτικα, Άγιο Θωμά, Ψαθάκι κλπ.

Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ξ έθεσε τους αρμοδίους προς των ευθυνών τους για μεγάλα ζητήματα όπως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, η αναβάθμιση του λιμανιού, η αξιοποίηση των στρατοπέδων, η επάρκεια της ύδρευσης κλπ. χαρακτηρίζοντας την Πρέβεζα ως έναν ελκυστικό και οικονομικό προορισμό που θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες αν κατασκευαστούν νέοι οδικοί άξονες.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών μάλιστα διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα εκμίσθωσης χώρων στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου από ενδιαφερόμενους επαγγελματίες οι οποίοι θα καταθέσουν τις προσφορές τους οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά από πλειοδοτική διαδικασία.

Με Τιμή
Ο Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ξ.
Χαλκίδης Πολύκαρπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: