Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι σπάλα α/ο
2-3 καρότα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1κ.σ πάπρικα γλυκιά
Λίγο μαϊντανό
Κόκκους πιπεριού-μπαχάρι- κανέλλα
ξύλο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Κόψτε το κρέας σε κύβους, όχι πολύ
μικρούς, και τους τσιγαρίζετε στην
κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 2 περίπου
λεπτά , ρίξτε στη συνέχεια το κρεμμύδι
και σβήστε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μας, , τα
καρότα τα μπαχαρικά, ρίξτε 1 λίτρο ζεστό
νερό και σιγοβράστε για μία με μιάμιση
ώρα (προσθέστε επιπλέον νεράκι αν
χρειαστεί).
Ένα τέταρτο περίπου πριν το κατεβάσουμε
από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι
και δένουμε τη σάλτσα με λίγο αλευράκι
αν χρειαστεί (για το δέσιμο: σε ένα
ποτηράκι κρασιού ανακατεύουμε μια
κουταλιά αλεύρι με το νερό και το ρίχνουμε
στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά).
Σερβίρουμε με Κους Κους, ρύζι ,πατάτες
,ζυμαρικά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου