Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κληρώνει η υποψηφιότητα του Γεωργίου Α. Παπανδρέου για την Κεντροαριστερά-Δημοκρατική Συμπαράταξη


Ζυμώσεις επί ζυμώσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενόψει της εκλογής προέδρου το επόμενο διάστημα, γεγονός που αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις, στο πολιτικό σκηνικό. 

Κάθε υποψήφιος πρόεδρος οφείλει να καταθέσει 2.000 ευρώ και 1.000 υπογραφές οι οποίες θα είναι τουλάχιστον από τις 7 περιφέρειες από τις 13, που υπάρχουν στη χώρα. Την Τετάρτη  6 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκαθαρίζει το σκηνικό, αν θα κατέβει τελικά υποψήφιος και ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΔΗΣΟ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Πρόθεση για την κατάθεση υποψηφιότητας έχουν εκδηλώσει ανοιχτά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης, ο εργατοσυνδικαλιστής, Ηλίας Κόκκαλης ενώ έμμεσα έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταθέσουν υποψηφιότητα και οι Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο  κατάθεσης υποψηφιότητας από την Άννα Διαμαντοπούλου.  Οι υποψηφιότητες αναμένεται να κλείσουν στις 22 Σεπτεμβρίου και ουδείς αποκλείει να υπάρξουν κι άλλες, όπως του γιατρού, Γιάννη Τούντα (Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία) κ.ά.

Αποτέλεσμα εικόνας για κιδησο



Προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις για τη διαδικασία, όλη θα γίνει με βάση τους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα υπάρχουν και κάλπες για τους ομογενείς. Το παράβολο δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά σκέψεις υπάρχουν να είναι κοντά στα 2 ευρώ για άνεργους ή γενικότερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα 4 ευρώ για τους υπόλοιπους Ήδη ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ κινητοποιήθηκε για την εκδήλωση με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Ζάππειο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, καθώς πρώην πρόεδροι, ιστορικά στελέχη – υπουργοί αλλά και απλοί πολίτες παρευρέθηκαν στο χώρο για τα 43 χρόνια του κινήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: