Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτη συνεδρίαση για τον Αμβρακικό κόλπο στην Αμφιλοχία.



Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αμβρακικού στην Αμφιλοχία.


Η περιοχή εφαρμογής του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα και εντάσσεται στα διοικητικά όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας Άρτας και Πρέβεζας και αναλύεται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας, που προσδιορίζονται με βάση τη θεματική τους εστίαση.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής προήδρευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης ο όποιος κατά την αρχική του ομιλία έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις των Περιφερειαρχών Ηπείρου κ. Καχριμάνη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα

«Οφείλουμε να κοιτάξουμε την σημερινή πραγματικότητα και να συνεργαστούμε, ώστε με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα που υπάρχουν, να επιλέξουμε εκείνες τι δράσεις που θα διασφαλίσουν το μέγιστο όφελος για τον Αμβρακικό. Έχει περάσει οριστικά η εποχή που ανακοινώνονταν προγράμματα και έργα τα οποία τελικά δεν υλοποιούνταν ποτέ» τόνισε σε σχετική του δήλωση ο Θάνος Μωραΐτης.


www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: