Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αυγά γεμιστά με μπέικον και μαγιονέζα


Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
8 βρασμένα αυγά σφικτά
200 γρμ. μαγιονέζα
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γλ. εστραγκόν τριμμένο
1 κ. γλ μουστάρδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/3 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί αρκετά.
Ψήνετε το μπέικον στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει ,και αφήστε να κρυώσει .
Κόψτε τα αυγά στην μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τους κρόκους.
Βάζετε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και τους πολτοποιείτε με ένα πιρούνι . Προσθέστε στους κρόκους την μαγιονέζα, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι το εστραγκόν .
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν και να έχουμε μία ωραία απαλή υφή. Προσθέστε κατόπιν το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύετε.

Γεμίστε τα αυγά με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε .  









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: