Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

'Ενα ζευγάρι που ζει στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου, προτείνει ένα άλλο τρόπο ζωής...

ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται από φωτοβολταϊκά, συλλέγουν νερό της βροχής σε λιμνούλα και κατασκευάζουν μόνοι τους το σπίτι που ζουν και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι διαφορετικό από τα άλλα που ζει στο Παγκαλοχώρι, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Ο Μάριος και η Ειρήνη είναι ένα ζευγάρι με τρόπο ζωής που διαφέρει από τα συνηθισμένα. 16 χρόνια πριν γνωρίστηκαν και τα τελευταία 5 χρόνια ζουν σε ένα αυτοσχέδιο σπίτι που το χτίζουν και του δίνουν μορφή οι ίδιοι καθημερινά. Ο αυστριακός Μάριος αναφέρει ότι του αρέσει να ζει ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, να φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του και να εκπληρώνει τα όνειρά του.

Η Ειρήνη είναι από το Ρέθυμνο, όμως ανέκαθεν ήθελε να δραπετεύσει από την πόλη. Εδώ, στην εξοχή λίγο πριν το Παγκαλοχώρι, αναφέρει ότι αγοράζει πλέον μόνο...  ξίδι, αφού δε διανοείται να ρυπαίνει τον χώρο που ζει. Φτιάχνει όλα τα καθαριστικά προϊόντα με οικολογικό τρόπο και με βάση το ελαιόλαδο.



Το εναλλακτικό και οικολογικό ζευγάρι αξιοποιεί όλα όσα προσφέρει η φύση, μέχρι και με λιμνούλα που θα γεμίσει νερό το χειμώνα και θα διυλίζει το νερό με φυσικό τρόπο.



Έχουν καταρρίψει μάλιστα ακόμη ένα μύθο... αυτόν του σκύλου και της γάτας, αφού όλα τα κατοικίδιά τους συζούν σε αρμονία!


Το σπίτι του Μάριου και της Ειρήνης που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σπιτια που όλοι γνωρίζουμε.

Ματθαίος Καπετανάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: