Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ξανανοίγει το Dream Gates Fest το Κάστρο της Άρτας, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, ώρα 19.00'


Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια...


Ήταν Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, όταν, 10 χρόνια μετά το τελευταίο Dreamgates, οι πύλες του Κάστρου της Άρτας άνοιξαν και τα ροκ όνειρα ξεχύθηκαν. Σε εκείνη τη συναυλία, είχαν πάρει μέρος οι Psycho holiday, οι GHOSTDANCE The Band, οι Hellraiser, The Band Black Sheep-Μαύρο Πρόβατο, οι Rotten Monkeys.

   Τότε, ο Γιάννης Σιδεράκης, από τους GHOSTDANCE The Band, είχε γράψει: "Dream Gates festival 2015… Ποιος θα το φανταζόταν, ότι θα έρχονταν ξανά η ώρα, να ανοίξουν οι πύλες και τα όνειρα να ξεχυθούν ουρλιάζοντας, για να ξυπνήσουν μια πόλη, που όσο και να αλλάζει, μένει η ίδια. Ποιος θα φανταζόταν εκεί στο μακρινό 1990, όταν τα μαθητικά συμβούλια, θα διοργάνωναν, την πρώτη κανονική συναυλία στην Άρτα, εκεί στο «καστράκι» όπως έχει μείνει να το λέμε, στις παλιές φυλακές του κάστρου, ότι τα απόνερα θα μας δρόσιζαν 25 χρόνια μετά. Γιατί υπήρχε και συνέχεια…


    Από αυτόν τον χώρο έχουν περάσει δεκάδες συγκροτήματα, από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής σκληρής μουσικής, αλλά σημαντικότερο, έχουν παίξει όλοι όσοι ασχολούνται με μουσική στην Άρτα. Δεκάδες παιδιά, εκεί πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με την αίσθηση του να παίζεις μπροστά σε κόσμο, με σοβαρό ήχο, με οργάνωση. Βέβαια το κενό, ήταν μεγάλο…

    Δέκα χρόνια απραγία, αλλά όταν το νερό έχει μπει στο αυλάκι, δεν το σταματάει τίποτα. Δύο μαθητές ανέλαβαν να αναστήσουν αυτή την παράδοση και τα κατάφεραν. Dream Gates βαπτίστηκε το 2002, αλλά στην ουσία, ήταν το ίδιο μεγάλο γεγονός, πάντα. Η μάζωξη, η ευκαιρία, η πείνα, η τρέλα, τα όνειρα, κάτω από την ομπρέλα της μεγάλης ροκ οικογένειας, ήταν είναι και θα είναι πάντα εδώ…. Καλή (ξανά) αρχή!!!"


   Και ναι, όπως φαίνεται το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια. Το Dream Gates Fest επιστρέφει και φέτος δυναμικά στον χώρο του Κάστρου Άρτας, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, ώρα 19.00'.


Δεν υπάρχουν σχόλια: