Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

4 δείγματα πολιτισμού από τα Μάλια που πρέπει να τα προστατεύσουμε από τους πρόσφυγες... Μερικές αποδείξεις ότι οι μεθυσμένοι Άγγλοι είναι η συνέχεια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για μεθυσμένοι άγγλοι στα μάλια κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για μεθυσμένοι άγγλοι στα μάλια κρήτης
Αποτέλεσμα εικόνας για μεθυσμένοι άγγλοι στα μάλια κρήτης
Αποτέλεσμα εικόνας για μεθυσμένοι άγγλοι στα μάλια κρήτης
Αποτέλεσμα εικόνας για μεθυσμένοι άγγλοι στα μάλια κρήτης

Την αντίδραση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της Κρήτης στις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα πως ενδέχεται να μεταφερθούν 2000 πρόσφυγες στο νησί, έρχεται να συμπληρώσει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, η οποία κυμαίνεται στο ίδιο κλίμα αναφέροντας Ο μόνος κλάδος που παραμένει ζωντανός  είναι ο τουρισμός. Πλην όμως το προσφυγικό  συρρίκνωσε το τουριστικό προϊόν σε περιοχές όπου υποδέχθηκαν πρόσφυγες” και “προβλήματα που θα προκαλέσει στον τουρισμό της Κρήτης  το προσφυγικό,πριν ακόμη γίνει κάποια νύξη για μετέγκατασταση σε «hot-spots» στην Κρήτη, όταν μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία από χώρες δεξαμενές τουριστών για το νησί μας αναγκάστηκαν να στείλουν δημοσιογράφους για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι  ότι δεν υπάρχει θέμα προσφύγων στην Κρήτη“.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου φυσικά αφορά κυρίως τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Μαλίων. Αν δεν έχετε ακόμη ακουστά τα Μάλια, τότε με μια πρόχειρη αναζήτηση σε Βρετανικά Μέσα θα βρείτε πολλές σχετικές πληροφορίες. Τα Μάλια μαζί με το Φαληράκι, τον Κάβο καi τον Λαγανά αποτελούν τη ναυαρχίδα του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα εξάγοντας πολιτισμό σε Βρετανούς τουρίστες.
Ας δούμε τι κινδυνεύει να εκλείψει, εάν η έλευση των 2000 προσφύγων στην Κρήτη τελικά νεκρώσει όντως τον τουρισμό στα Μάλια. Ακολουθούν μερικές στιγμές που έχουν κοντέψει να ανακηρυχτούν εμπειρίες πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Tότε που ένας μεθυσμένος Άγγλος, δολοφόνησε με μαχαίρι ένα μεθυσμένο Άγγλο. 
MALIA5
malia1

Τότε που οιΙ PR των CLUB  στα Μάλια πουλούσαν επικίνδυνα ναρκωτικά σε Βρετανούς τουρίστες
malia4

 Τότε που τα Club των Μάλιων έκαναν ότι προλάβουν
malia3

Tότε που ο Βρετανός πρέσβης αναγκάστηκε να πάει στα Μάλια για να πείσει τους τουρίστες να μην πίνουν τόσο πολύ.
uk7
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου:
Όταν το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου έλαβε ειδοποίηση από την ΟΕΣΚ  για να καταθέσει την άποψη του σχετικά με το προσφυγικό, ξέραμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και λεπτό ζήτημα που εν κατακλείδι δεν πρόκειται να λυθεί εύκολα, αφού πρόκειται για ένα δύσκολο και ακανθώδες πρόβλημα με πολλές παραμέτρους.

Κάποτε ο σπουδαίος Άγγλος προπονητής Μπράιαν Κλαφ είχει πει «Στα αποδυτήρια έχουμε δημοκρατία. Όλοι λένε την άποψη τους και στο τέλος κάνουμε αυτό που αποφασίζω εγώ» .
Έτσι ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο θέμα του προσφυγικού, σε κάθε θέμα που αφορά την ευρωπαϊκή ένωση. Όλοι λένε την άποψη τους και στο τέλος αποφασίζει η Γερμανία της κ.Μέρκελ .
Εσχάτως λοιπόν τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η κ.Μέρκελ προκρίνει την μετεγκατάσταση αριθμού προσφύγων στο νησί μας.
Η απορία που γεννάτε είναι ποιος αποφασίζει τι θα γίνει σε αυτόν τον τόπο;
Τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την ελληνική οικονομία. Ο μόνος κλάδος που παραμένει ζωντανός  είναι ο τουρισμός. Πλην όμως το προσφυγικό  συρρίκνωσε το τουριστικό προϊόν σε περιοχές όπου υποδέχθηκαν πρόσφυγες.
Τα νούμερα είναι σαφή κι λένε πάντα την αλήθεια. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ στην Κω είχαμε  ακυρώσεις 245 χιλ κρατήσεων με ποσοστό μείωσης της τάξης του 20% ,στην Χιο 51% ,στην Λέσβο 47% .
Όταν μάλιστα φίλοι από το εξωτερικό μιλούσαν ήδη μήνες πριν την απόφαση Μέρκελ για τα προβλήματα που θα προκαλέσει στον τουρισμό της Κρήτης  το προσφυγικό,πριν ακόμη γίνει κάποια νύξη για μετέγκατασταση σε «hot-spots» στην Κρήτη, όταν μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία από χώρες δεξαμενές τουριστών για το νησί μας αναγκάστηκαν να στείλουν δημοσιογράφους για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι  ότι δεν υπάρχει θέμα προσφύγων στην Κρήτη ,ενώ ταυτόχρονα ο μέσος επιχειρηματίας προσπαθεί να επιβιώσει από την λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών ,τότε τα παραπάνω προκαλούν τρόμο.


Τρόμο που σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τον τρόμο που έχουν ζήσει  όλοι εκείνοι ,συνάνθρωποι μας κάθε ηλικίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εστία τους κι για τους οποίους η συμπαράσταση μας είναι δεδομένη.
Είναι δεδομένο όμως επίσης πως ο τουρισμός της Κρήτης ,κι δη της Χερσονήσου με τις παραπάνω από το 10% ξεν/κες κλίνες της χώρας ,αποτελεί ατμομηχανή ανάπτυξης όχι μόνο για την τοπική οικονομία αλλά για την οικονομία της χώρας γενικότερα.
Aναρωτιέται κανείς αν κάποιος επέβαλε στην κ.Μέρκελ να μειώσει την παραγωγικότητα π.χ. στο βιομηχανικό κέντρο της κοιλάδας του Ρουρ ,πως θα αντιδρούσε εκείνη ;


Με ποια κριτήρια λοιπόν επιβάλλετε στην Κρήτη να γίνει «χώρος στάθμευσης» προσφύγων κι μάλιστα μέσα σε 2-3 μήνες;
Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως μπορεί το ελληνικό κράτος ,γνωστό για την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά του να δημιουργήσει εκείνες τις δομές που χρειάζονται για την υποδοχή προσφύγων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;


Πάγια θέση του συλλόγου καθώς και κάθε σκεπτόμενου πολίτη είναι το άμεσο τέλος του πολέμου στην Συρία ώστε να μπορέσουν οι ξεριζωμένοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Προς αυτήν την κατεύθυνση  οφείλει να κινηθεί άμεσα η ευρωπαική ένωση κι κάθε υπερεθνικός οργανισμός .
Κι αν εν τέλει ,οι μεγάλοι που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ,εμμείνουν στην απόφαση τους  ,οφείλουν να δώσουν το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές ώστε να μην δημιουργηθούν αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και οι πρόσφυγες να διαθέτουν τα στοιχειώδη για την διαβίωση τους χωρίς να αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη .
Εκτός κι αν το σχέδιο Μέρκελ κατταριφθεί ύστερα από τις επιταγές των Αμερικανών να μην υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο για να κιδυνέψει  το μάτι της υπερδύναμης στην Μ.Άνατολή ,η βάση της Σούδας μέσω της παρείσφρησης τζιχαντιστών  στις τάξεις των προσφύγων .Ίσως τότε αρκετοί αναγκαστούν να πουν «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» αφού ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται πολλές φορές δε ,ως φάρσα…
Για τον εμπορικό σύλλογο Χερσονήσου”

Δεν υπάρχουν σχόλια: