Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σε αριθμό εισακτέων, πρωτιά για το ΤΕΙ Πρέβεζας, μεταξύ όλων των υπόλοιπων τμημάτων του ΤΕΙ της Ηπείρου

Αποτέλεσμα εικόνας για τει πρεβεζας
Αποτέλεσμα εικόνας για τει πρεβεζας


Πρωτιά για το ΤΕΙ Πρέβεζας στον αριθμό των νέων σπουδαστών μετά τα την ανακοίνωση των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.



Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έρχεται πρώτο σε αριθμό εισακτέων μεταξύ όλων των υπόλοιπων τμημάτων του ΤΕΙ της Ηπείρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μιχάλης Διακομιχάλης.

Σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη, 259 νέοι σπουδαστές θα έλθουν τις επόμενες μέρες στην Πρέβεζα για να εγγραφούν στο Τμήμα του ΤΕΙ, το οποίο ήρθε πρώτο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ η βάση για την εισαγωγή σημείωσε άνοδο περισσότερα από 150 μόρια σε σχέση με το 2015, κατέληξε ο Πρόεδρος του Τμήματος.
Ήδη οι οικογένειες των νέων σπουδαστών καταφθάνουν στην Πρέβεζα για την αναζήτηση κατοικίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από ανθρώπους της αγοράς, η πλειοψηφία συνήθως των σπουδαστών προτιμούν κατοικία μέσα στην Πρέβεζα και όχι περιφερειακά. Αξίζει να σημειώσουμε πως τις προηγούμενες χρονιές είχε καταγραφεί το φαινόμενο να υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στα επιπλωμένα διαμερίσματα και σε όσα έχουν χαμηλά κοινόχρηστα.
Οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές της πόλης μας παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία χωρίς φυσικά να αποκλείεται το γεγονός να υπάρξουν και εκ νέου μειώσεις στις τιμές όσο πλησιάζουμε τον Σεπτέμβριο διότι η κρίση και η βαριά φορολόγηση έχουν δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι.
Όπως δήλωσε ο μεσίτης Νικ. Τσιλιγκίρης, δεν χρειάζεται να υπάρχει άγχος στις οικογένειες των νέων σπουδαστών καθώς στην Πρέβεζα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές ανοίκιαστων κατοικιών. Οι τιμές τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί αρκετά, σημείωσε και σε σχέση με πέρυσι παραμένουν στάσιμες καθώς υπάρχουν πολλά μικρά σπίτια και μικρή απορρόφηση από τους φοιτητές. Οι τιμές των ενοικίων, όπως είπε ο κ. Τσιλιγκίρης, ξεκινούν από τα 180 ευρώ.
Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε πως η πρωτιά σε αριθμό εισακτέων του τμήματος της Πρέβεζας  σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου δείχνει πως παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων σπουδαστών και αποτελεί ένα επιπλέον επιχείρημα για την μεταφορά της έδρας Διοίκησης Οικονομίας από την γειτονική Θεσπρωτία στην Πρέβεζα.
Δυστυχώς πέραν από κάποιες δηλώσεις που άναψαν τα αίματα των Θεσπρωτών τον περυσινό Μάιο, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια για να ανακινηθεί και να επανεξεταστεί το θέμα ώστε να ληφθούν υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια που ικανοποιεί η Πρέβεζα και για το λόγο αυτό διεκδικεί.
Είναι κρίμα για το Νομό Πρέβεζας να διαθέτει επαρκώς όλα τα εχέγγυα, όπως αναβαθμισμένες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, άκρως ικανοποιητικό αριθμό Εκπαιδευτικών και Σπουδαστών, μεταπτυχιακό πρόγραμμα που τρέχει, αλλά δυστυχώς να υστερεί σε πολιτικό επίπεδο, από ανθρώπους δηλαδή που θα ασκήσουν πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο και θα διεκδικήσουν σθεναρά την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο ουσιαστικά «γενεσιουργό» της Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας.




Άρης Τσελίκος



Δεν υπάρχουν σχόλια: