Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Έρχεται η ανάπτυξη... Η Fraport βάζει 13 ευρώ καπέλο-κεφαλικό φόρο, σε κάθε επιβάτη, που θα ταξιδεύει στα 14 αεροδρόμια που της πούλησε η για ''πρώτη φορά αριστερά'' κυβέρνηση μας

emploki-me-ti-fraport-gia-ta-perifereiaka-aerodromia_6.w_hr

Δεκατρία ευρώ “καπέλο” στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων καλούνται να πληρώσουν από το 2017 , όσοι επιβάτες θα μετακινούνται προς και από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που απέκτησε πρόσφατα η γερμανική Fraport.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα'', η αύξηση προβλέπεται μετά από κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που πήραν ο υπουργός Mεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και Oικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η απόφαση εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Η απόφαση αυτή προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρόμιο του Ακτίου

Σύμφωνα με την σύμβαση το τέλος των 13 ευρώ ανά επιβάτη, μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατομμύρια ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Τα πράγματα όμως θα γίνουν “καλύτερα”, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων της Fraport καθώς το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: