Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η θεατρική παράσταση Ο “Ματωμένος Γάμος” το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21.15' στην Πρέβεζα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο


Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Έκφραση που γνώρισε την αποθέωση στα Γιάννενα
Ο «Ματωμένος Γάμος» συνεχίζει την περιοδεία του σε όλη την Ήπειρο!

Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη  θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Πρέβεζας

Εκτός… των τειχών βγαίνει αυτό το καλοκαίρι ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, η μεγάλη θεατρική επιτυχία του περασμένου χειμώνα στα Γιάννενα από το Θέατρο Έκφραση! Το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και το Γιαννιώτικο κοινό, με συνεχόμενες sold out παραστάσεις στο Θέατρο της Έκφρασης, προσελκύοντας περισσότερους από 1.500 θεατές, θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ήπειρο και την Κέρκυρα.
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Θέατρο Κάστρου της Άρτας, Παραμυθιά, Σκούπα Άρτας… η παράσταση ταξιδεύει στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Πρέβεζας το Σάββατο 3  Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 9.15 μ.μ.. Τα εισιτήρια κοστίζουν 9 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, για στρατιώτες και άνω των 65 ετών) και 5 ευρώ στην προπώληση που γίνεται μέσω viva.gr και στο βιβλιοπωλείο «Κύκλος» (Πολυτεχνείου 75).
Η υπόθεση
Το πάθος κι ο έρωτας έχουν μεγάλη δύναμη, η οποία όμως μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί και καταστροφική! Να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόγνωση, την αρρώστια, ακόμη και στο έγκλημα… Χειρότερο όλων, ωστόσο, είναι το ανεκπλήρωτο πάθος. Κι εκεί είναι που πρέπει κανείς να τολμήσει, γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου είναι απλά μονόδρομος! Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις «εξερευνά» ο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου βρίσκεται ένα ζευγάρι που αγαπιέται από παλιά και κλέβεται λίγο πριν η νεαρή γυναίκα παντρευτεί έναν άλλο άντρα, τον οποίο όμως δεν αγαπάει. Το αποτέλεσμα είναι μια αιματηρή εκδίκηση, με τον γαμπρό και τον εραστή να συγκρούονται μέχρι θανάτου!

DSC_9808

Οι συντελεστές
Πρόκειται για μία εντυπωσιακή παραγωγή, ιδιαίτερα προσεγμένη, με 22 ηθοποιούς, μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, με τον Χρήστο Χρήστου στη σκηνοθεσία και τον δημοφιλή Γιαννιώτη τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή να επιμελείται τη μουσική.
Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Κράβαρης, Κινησιολογία Φανή Σκεντέρη, Φωνητική διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου, Άντζελα Σταμουλακάτου, Φωτισμοί Κώστας Ζούκας, Κομμώσεις ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Αφίσα – πρόγραμμα Αντώνης Χρήστου, Κατασκευές κούκλας & μάσκας Σωκράτης Παππάς και Έφη Παπαγιαννοπούλου, Ειδικές κατασκευές Τατιάνα Μιτσιμάρη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γεωργία Διακοπούλου, Πέτρος Χριστακόπουλος, Ντέμυ Τζουλάφη, Λίτσα Σαρακατσάνου, Μαρία Γιαννάκη, Γιάννης Κράβαρης, Λένα Σοκορέλλη, Μίνα Παππά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Άννυ Ζώη, Χρήστος Χρήστου, Θανάσης Λανάρης, Δημήτρης Πολύζος, Χρήστος Χαβάς, Λουκία Κονιδάρη,  Έρια Κατσούρα, Ελένη Κούλα, Λίνα Μπότη, Βασιλική Ζησίδη, Ισμήνη Γερούκαλη, Ιωάννης Δρόσος και Μαρίνα Νούτσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: