Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αποχαιρέτησε με αντιπροσωπεία, τον μεγάλο χορηγό της, ευπατρίδη Ηπειρώτη επιχειρηματία Κώστα Μήτση

Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσης

Το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Μήτση

Η κηδεία του επιχειρηματία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει αύριο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι Πωγωνίου

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, έγινε η κηδεία του Κώστα Μήτση, στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία συγγενών, φίλων και γνωστών, που παρέστησαν για να που το τελευταίο «αντίο» στον ''δαιμόνιο Ηπειρώτη'', όπως τον αποκαλούσαν συγγενείς, φίλοι και εχθροί, που ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και έγινε εκδότης και μεγαλοξενοδόχος. Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, κατόπιν επιθυμίας του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, εκεί απ΄όπου γεννήθηκε και υπεραγαπούσε και παράλληλα ευεργέτησε πολλαπλώς τη Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Στην κηδεία του, την οργανωμένη ηπειρωτική αποδημία, εκπροσώπησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τριμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Αποδήμων Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Γρηγόρη Άρμπυρο και σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αποδήμων Κρυονεριτών Αθήνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χαρίλαο Ιωάννου. Στην ταφή στο Κρυονέρι Πωγωνίου θα παραστούν, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αποδήμων Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου ο Πρόεδρος Γρηγόρης Άλμπυρος και εκ μέρους της Αδελφότητας Κρυονεριτών Αθήνας  ο Πρόεδρος Χαρίλαος Ιωάννου και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κώτσης.  Στην κηδεία, εκτός της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στεφάνια απέστειλαν δεκάδες Ηπειρώτικοι αποδημικοί Σύλλογοι και Αδελφότητες της Αττικής, που είχαν ενισχυθεί οικονομικά από τον εκλιπόντα.


Συλλυπητήρια Παυλόπουλου.
Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Μήτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του εκλιπόντος, κυρία Τζένη Μήτση. 

Ο κ.Παυλόπουλος εξέφρασε τα θερμότερα αισθήματα συμπαράστασης στην κ.Μήτση, τονίζοντας παράλληλα το ρόλο που είχε παίξει ο Κώστας Μήτσης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και της επιχειρηματικότητας εν γένει. Δεν παρέλειψε, μάλιστα,  να αναφερθεί στην ιδιαίτερη κοινωνική και επιχειρηματική προσφορά του ηπειρώτη επιχειρηματία, που κατάφερε από πωλητής ενδυμάτων να γίνει ξενοδόχος και εκδότης. 


   

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου
Η Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου εκφράζει την μεγάλη της θλίψη για την απώλεια του Συγχωριανού μας Κώστα Μήτση που έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Κρυονερίτης Κώστας Μήτσης ξεκίνησε επαγγελματικά από το χώρο της κλωστουφαντουργίας και καταξιώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια και εργασία σαν μεγάλος οικονομικός και δυναμικός παράγοντας στο χώρο του ξενοδοχειακού τομέα.
Ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι, το οποίο βοήθησε και ευεργέτησε ποικιλοτρόπως.
Όλοι οι Κρυονερίτες δεν θα ξεχάσουν τον συγχωριανό τους Κώστα Μήτση και εκφράζουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για το Δ.Σ. της Αδελφ΄πτητας
Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

                                    Χαρίλαος Ιωάννου      Παναγιώτης Θ. Κώτσης


Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσηςΑπό το Κρυονέρι  Πωγωνίου στη χειραψία με τη Μέρκελ.

Γεννημένος λίγο πριν ηχήσουν οι κλαγγές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ένα ανήσυχο παιδί, που σκέφτεται πολύ.
Όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, το 1950, μένει στην Πλάκα, φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Πλάκα και έφηβος ακόμη αρχίζει να καταπιάνεται με διάφορες δουλειές. Είναι πολύ καλός πωλητής, τόσο που κάποιοι φίλοι του χρόνια αργότερα έλεγαν ότι ο Κώστας μπορούσε να πουλήσει ακόμη και πάγο στην Αλάσκα.
Στα δεκαεφτά του χρόνια, ενεργοποιείται στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, όταν με τα λεφτά που είχε μαζέψει ανοίγει ένα πλεκτήριο. Στην αρχή απασχολεί περί τα τριάντα άτομα, όμως όσο οι δουλειές και οι παραγγελίες μεγαλώνουν, τόσο αυξάνεται και το προσωπικό, που φτάνει τα εκατόν εβδομήντα άτομα μέσα σε δέκα χρόνια.
Στα είκοσι εφτά του χρόνια το κρυφό του όνειρο να ασχοληθεί με το θέατρο και την υποκριτική, είναι πια μια όμορφη ανάμνηση.
Βλέποντας μπροστά επενδύει στον τουρισμό και είναι αυτός που ανοίγει το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο στην Κω, το Ramira, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας. Το ένα ξενοδοχείο φέρνει το δεύτερο και εκμεταλλευόμενος τις όποιες συγκυρίες, επεκτείνει δυναμικά την αλυσίδα των Mitsis Hotels σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Θα ακούσει πολλά όταν δραστηριοποιείται στην Ρόδο, όπως για τις φιλικές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όμως το αυτί του δεν ιδρώνει. 
Την περίοδο που ο «Ελεύθερος Τύπος» ταλανίζεται από την εσωτερική κρίση και την αντιπαράθεση του Γιώργου Κύρτσου με τον Δημήτρη Ρίζο, ο τελευταίος που είναι στενός φίλος του δέχεται την πρότασή του να ανοίξουν μια καινούργια εφημερίδα, τον «Αδέσμευτο Τύπο», ενώ αργότερα θα αγοράσει και την ιστορική εφημερίδα «Βραδυνή».
Η γυναίκα της ζωής του ακούει στο όνομα Τζένη και θα του χαρίσει δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Σταύρο, που σήμερα ασχολούνται αποκλειστικά με τον ξενοδοχειακό όμιλο, έχοντας φέρει νέο δημιουργικό αέρα στο management, ενώ ο ίδιος μέχρι πρότινος εξακολουθούσε να ασχολείται με την ξενοδοχειακή αυτοκρατορία που έστησε από το μηδέν, η οποία πλέον αριθμεί είκοσι ξενοδοχεία.
Η γνωριμία του πριν από περίπου δέκα χρόνια με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, του έδωσε την άνεση στην Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο να έχουν μια ολιγόλεπτη συζήτηση, την οποία αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο. Με τον πληθωρικό του λόγο της είπε: «Η κυβέρνησή μας είναι λίγο άπειρη, είναι καλά παιδιά αλλά άπειροι. Βοηθήστε τους γιατί βοηθώντας αυτούς βοηθάτε κι εμάς».
Τι του απάντησε η Μέρκελ; «Έχετε δίκιο και θα κάνω ό,τι μπορώ» πριν αποχαιρετήσει χαμογελαστή τον Πωγωνίσιο που ξεκίνησε από ένα πλεκτήριο και έγινε ο βασιλιάς του all inclusive.


Δείτε ένα video από παλαιά συνέντευξη του Κώστα ΜήτσηΔεν υπάρχουν σχόλια: