Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.





Στις 25 Αυγούστου 2016, μετά από αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που είχε υποβληθεί  προφορικά κατά την επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία της πρόσφατα, κατά την παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης του ΕΜΠ για την Αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, αλλά και εγγράφως, αμέσως μετά την υποβολή του προφορικού αιτήματος, έγινε συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΣΕ, με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, σε κλίμα συννενόησης και συνεργασίας.

Η ΠΣΕ, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το έργο και τις δράσεις της  στα πολιτιστικά δρώμενα και τις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει την τελευταία 5ετία για θέματα της Ηπείρου, των Ηπειρωτών και των αποδήμων.

Παράλληλα κατατέθηκε υπόμνημα με το πρόγραμμα των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και δράσεων της διετίας 2016-2017, σύμφωνα με τις αποφάσεις, της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Απριλίου 2016 και του Δ.Σ.

Τέθηκε υπόψη του Υπουργού το αίτημα, για πάγια και μόνιμη χρηματοδότηση των πολιτιστικών οργανώσεων-αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που ανήκουν στη δύναμη της, καθώς και των μεγάλων-συγκεκριμένων εκδηλώσεων της ΠΣΕ.

Επιπλέον ενημερώθηκε ο Υπουργός για το μόνιμο  οικονομικό πρόβλημα των πολιτιστικών αποδημικών οργανώσεων  και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την Πολιτεία και την Εφορία, καθώς και για τις προτάσεις της ΠΣΕ στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Τρύφωνα Αλεξιάδη για επίλυση με νομοθετική ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων σε σχέση με την Εφορία και την Περιφέρεια Αττικής (κατατέθηκε όλη η σχετική αλληλογραφία και η προτάση νομοθετικής ρύθμισης που έχει υποβάλει)

Ακόμη επβεβαιώθηκε η θέση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, πώς φορέας και υπεύθυνο για την ολοκλήρωση του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και πως πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αναστήλωσης και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου του, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του Υπουργείου και ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι. Το Υπουργείο του, χρηματοδοτεί πάγιες και διαχρονικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις και φεστιβάλ, με μικρότερα ποσά σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν και μόνο κατά περίπτωση, εκδηλώσεις που κρίνονται και χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερης σημασίας και αξίας. Έτσι δήλωσε ότι θα στηρίξει με ικανοποιητική χρηματοδότηση την εκδήλωση της ΠΣΕ ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2017''.

Για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις  πολιτιστικές αποδημικές οργανώσεις, σε σχέση με την Πολιτεία και την Εφορία θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, για να συντομευθεί λύση που θα ικανοποιούν τα αιτήματα, όπως αυτά έχουν κατατεθεί.

Δήλωσε ότι είναι ανειλλημένη υποχρέωση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, που θα γίνει με κάθε τρόπο και ήδη άρχισε να υλοποιείται το έργο, χωρίς επιμέρους διευκρινήσεις για τη θέση της ΠΣΕ επ΄αυτού.

Τέλος  δήλωσε ότι, διαχρονικά παρακολουθεί τη λειτουργία της ΠΣΕ, έχει άποψη για το έργο της και τις δράσεις της και για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα προβλήματα Πολιτισμού και το πόσο σημαντική είναι η διεκδικητική και αναπτυξιακή της προσπάθεια για την Ήπειρο

Από την ΠΣΕ παρέστησαν, ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ.  Ελευθερία Σιαμέτη.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: