Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Tάσος Πολατίδης, Καρανίκας 2... Ο «αναλφάβητος» σύμβουλος του Μαξίμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο «αναλφάβητος» σύμβουλος του Μαξίμου


Μπορεί να ήθελε να πουλήσει μούρη στο καφενείο. «Με ζήτησε ο Τσίπρας στο γραφείο του». «Κι εσύ τι του είπες, ρε Τάσο;». «Ε, τι να του πω; Του είπα ότι θα τον βοηθήσω». «Και θα πας Αθήνα;». «Μπα, θα κατεβαίνω μια στις τόσες, δε φεύγω εγώ απ’ την Πτολεμαΐδα, έχουμε και τη δουλειά». «Και τι θα κάνεις εκεί, ρε Τάσο;». «Στο στρατηγικό σχεδιασμό θα είμαι». «Και τι ξέρεις από στρατηγική, ρε Τάσο; Εσύ ταβέρνα είχες». «Γιατί, ο Καρανίκας καλύτερος είναι;»
Κάπως έτσι, από μια καυχησιά στους φίλους του, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Τάσος Πολιτίδης βρέθηκε να είναι εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη και να φέρει το παρατσούκλι «Καρανίκας Νο 2». Την καυχησιά πήρε η εφημερίδα «Εορδαϊκός Παλμός», την έβαλε στην παραπολιτική της στήλη, την αναδημοσίευσε το σάιτ «e-ptolemeos» και μετά ακολούθησε η αληθινή δημοσιότητα.
Κι άσε την καυχησιά στο καφενείο. Στα social media; Στο facebook, ο κ. Πολιτίδης αναφέρει (προφανώς μεταξύ σοβαρού και αστείου) ότι πήγε στο σχολείο «αναλφάβητος», ενώ ως επάγγελμα αναφέρει «Gustozo Catering». Στο twitter το εξειδίκευε: «Υπεύθυνος πελατών και διαχείρισης ποιότητας της Gustozo Catering». Έως χθες, διότι από σήμερα δεν αναφέρει επάγγελμα πια…

twittertasos

Ο λογαριασμός του Τάσου Πολιτίδη στο twitter χθες (αριστερά) και σήμερα (δεξιά)

Περίεργο να δηλώνει «αναλφάβητος» ένας απόφοιτος των ΤΕΙ Δομικών Έργων. Άλλωστε, ως απόφοιτος ΤΕΙ προσελήφθη στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Το μισθολογικό του κλιμάκιο είναι της 9ης θέσης, δηλαδή με προϋπηρεσία 16-18 ετών, με βασικό μισθό 1.477 ευρώ.
Οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί του. Κάποιους κατόρθωσε να τους αποφύγει «πάρε με αργότερα, δεν ακούω τώρα» κι αργότερα το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Σε άλλους είπε ότι είναι άνεργος από το 2009. Κι όμως, όλη η Πτολεμαΐδα ξέρει πως παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ταβέρνας κι ότι ο ίδιος είναι ο Mr Gustozo Catering, με πελάτες από το δημόσιο (δήμοι της περιοχής, ΔΕΗ, 1ο Σώμα Στρατού, ΤΕΙ κ.α.) αλλά και ιδιώτες.
Ποια θα είναι η προσφορά του κ. Πολιτίδη στο στρατηγικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα; Ουδείς νοιάζεται. Έτσι κι αλλιώς, η πεποίθηση είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη αργομισθία, με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Έτσι κι αλλιώς, ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι κάπου 140.000.000 ευρώ το χρόνο, στο ενάμιση χιλιάρικο το μήνα του κ. Πολιτίδη θα κολλήσουμε;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο «αναλφάβητος» σύμβουλος του Μαξίμου

Αλλά και να μην πρόκειται περί αργομισθίας, μια χαρά υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα, ιδίως στον τομέα των social media. Ο άνθρωπος διαθέτει ικανότητες να αποδομεί τους ιδεολογικούς του αντιπάλους όπως τον Άδωνι ή τον Σταύρο. Διαθέτει και χιούμορ: σχολιάζοντας τη ρήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί ελικοπτέρων με τα οποία θα δραπετεύσουν οι Συριζαίοι, θυμήθηκε την ταινία «Ένας προφήτης μα τι προφήτης».
Αλλά διαθέτει και καλές γνωριμίες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης να τον αντιπαθεί βαθιά επειδή εμφανίστηκε σαν κομήτης πριν από δύο χρόνια στην οργάνωση και κατόρθωσε να αναρριχηθεί, αλλά είναι κολλητός με τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη. Ξέρετε, είναι εκείνος τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε κι απέσυρε τη στήριξή του επειδή στις εκπομπές του στο κανάλι του φιλοξενούσε προσωπικότητες όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης ή ο Αρτέμης Σώρρας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: