Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Χαμός στο κάστρο του Παντoκράτορα, στην Πρέβεζα, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, με τους VIC


Ο ήχος του κλαρίνου σε διαπερνά με μια «γλυκιά νοσταλγία». Ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας ανεβάζει την αδρεναλίνη. Το σκηνικό στο Κάστρο του Παντοκράτορα βγαλμένο λες από φάρσα της ιστορίας. Στη διασκευή του «Γιάννη μου το μαντήλι σου», η ξενιτεμένη νεολαία της Ηπείρου που βρέθηκε στην Πρέβεζα για να ακούσει τους VIC, ανατρίχιασε και «έσφιξε» με ένα περίεργο τρόπο τα δόντια. Ένα τρόπο που μόνο όσοι νοστάλγησαν τα αγαπημένα χώματα της Ηπείρου μπορούν να νιώσουν και να καταλάβουν. Στο Σβάρα… το μυαλό άρχισε να ταξιδεύει προς το ταξίδι της αξιοπρέπειας και της ελπίδας, στα λίγα-λόγια των παππούδων μας, που σήμαιναν όμως πολλά.

IMG 4140

Η συναυλία που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Κάστρο Παντοκράτορα ο «Κήπος των Τεχνών», έμαθε σε όσους δεν ήξεραν ήδη ότι οι Villagers of Ioannina City (V.I.C.), δεν είναι απλώς η μπάντα που «παντρεύει» την παραδοσιακή μουσική με το rock, αλλά η μπάντα που γεννά μία κληρονομικής τάσης μουσική συνέχεια στην Ήπειρο και σε κάνει να αγαπάς ταυτόχρονα το συρτό στα τρία και την ενέργεια της rock, με προσανατολισμό σκέψης, αλλαγής, δυναμισμού, επαναστατικότητας.

IMG 4150

Τη συναυλία άνοιξαν οι 2 Headed Dogs, ενώ μία ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στον Κωνσταντή Πιστιόλη, ο οποίος αποδεικνύει κάθε φορά ότι έχει πάρει πλέον θέση στο βάθρο των μουσικών που θα αφήσουν εποχή στην ελληνική μουσική σκηνή. Την αυθεντική και όχι την εμπορική…

IMG 4079

Δείτε τα video







www.atpreveza.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: