Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Θετικός ο απολογισμός της 1ης Γιορτής "Μάνα Μουργκάνα", της Ομοσπονδίας Αποδήμων ΜουργκάναςΜετά από δεκαήμερες εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκε η 1η Γιορτή πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα", που έσπασε την ερημιά της ακριτικής επαρχίας και ανέδειξε την ιστορία της, που είναι πλούσια σε σύμβολα, μνημεία, πρόσωπα και μηνύματα. 
Ο απολογισμός θετικός, αφού κάθε προσπάθεια να έρθει στο προσκήνιο το χθες, μέσα από το σήμερα, με σκοπό να διαμορφωθεί το μέλλον, καταγράφεται ως βήμα όχι μόνο αυτογνωσίας, αλλά και προόδου. Από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της 1ης γιορτής πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα", μπορούν να χαρακτηριστούν: 
Η έκθεση φωτογραφίας "Μέρα-Νύχτα στη Μουργκάνα" των Λ. Τζάνη, Γ. Μαλαμίδη, Κ. Τσέκα. 
Το μουσικοχορευτικό και θεατρικό δρώμενο. «Η Μουργκάνα αφηγείται», σε σκηνοθεσία Αντώνη Τσάβαλου. 
Η τιμητική αναφορά σε συγγραφείς της Μουργκάνας, που είναι πολλοί και αξιόλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Ποβλιώτης προβεβλημένος και καταξιωμένος λογοτέχνης Σωτήρης Δημητρίου. 
Η παραμυθοανάγνωση και μικρογλυπτική με τον τίτλο "η αλεπουδίτσα στη Μουργκάνα" από την Ευαγγελία Στάθη και τον Θωμά Κρομμύδα. 
Η των αρχαιοτήτων και βυζαντνινών μνημείων της Μουρκάνας από τον Ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Ντελή και την αρχαιολόγο Χριστίνα Γκάνια. Δεν υπάρχουν σχόλια: