Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

8 ξένες ταινίες που σε πάνε διακοπές με άρωμα Ελλάδας. Βουτιά στα ελληνικά νησιά μέσα από τον κινηματογράφο.

image

Η Αθήνα άδειασε, η ζέστη σε κάνει να μην θες να ξεμυτίσεις από την δροσιά του air condition σου και όλοι οι φίλοι σου πιθανώς λιάζονται σε κάποια ελληνική παραλία. Οι εναλλακτικές σου: μια φουσκωτή πισίνα στο 1x1 μπαλκόνι σου, να κοιτάς περσινές φωτογραφίες από τις διακοπές σου και να αναπολείς, ή να ξαπλώσεις αναπαυτικά στον καναπέ και να δροσιστείς νοητικά παρακολουθώντας κάποια ταινία που θα σε ταξιδέψει στα αγαπημένα σου ελληνικά νησιά. Εμείς προτιμήσαμε την τρίτη περίπτωση. Διαλέγουμε λοιπόν σε ποιό νησί θέλουμε να σεργιανίσουμε κάθε καλοκαιρινή νύχτα, πατάμε play και έτοιμοι.




Κεφαλονιά: Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι
Ελληνική επαρχία σε όλο της το μεγαλείο, γλέντια, αρρενωποί Ιταλοί στρατιώτες, ατελείωτες παραλίες και ένας έρωτας που μας κάνει να θέλουμε να μην τελειώσει το καλοκαίρι, γιατί μόνο υπό τον ελληνικό καλοκαιρινό ήλιο αυτά τα πράγματα ανθίζουν.




Υπόθεση: Η Πελαγία μια έξυπνη, μετρημένη και όμορφη κοπέλα στην Κεφαλονιά έχει διαλέξει για σύντροφό της ένα ψαρά, χωρίς όμως να είναι ερωτευμένη μαζί του. Όταν ο πόλεμος ξεσπά, αυτός αφήνει το νησί για να πολεμήσει στην αντίσταση. Μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών φτάνει στο νησί υπό τις οδηγίες του λοχαγού Antonio Corelli. Ο λόχος αυτών των Ιταλών δείχνει να μην ενδιαφέρεται τόσο για τον πόλεμο όσο για την καλή ζωή και τις γυναίκες. Ακόμη και ο ίδιος ο λοχαγός λατρεύει την μουσική κουβαλώντας μαζί και το μαντολίνο του. Στην αρχή οι ντόπιοι θα προβάλλουν αντίσταση αλλά με το χρόνο θα τους κερδίσει με το ταμπεραμέντο του. Κάποια στιγμή θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής του, η Πελαγία.




Σκόπελος & Σκίαθος: Mamma Mia!
Αν έχεις χορευτική διάθεση η Μέριλ Στρίπ θα σε κάνει να χορεύεις στο σαλόνι σου. Το γνωστό μιούζικαλ, πάντα με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, με ωραίο καστ και μαγευτικά σκηνικά σε δροσίζει όσο πιο πολύ γίνεται.





Υπόθεση: Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Την παραμονή του γάμου της, μια νύφη, η Σοφί αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της. Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα , ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή που έγινε η σύλληψή της υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της. Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες , φτάνουν στο ειδυλλιακό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει.




Αμοργός: Απέραντο Γαλάζιο
Μοναδικά πλάνα κυρίως από την Αμοργό αλλά και την Ίο και τα Κουφονήσια, ένας βυθός που κόβει την ανάσα αλλά και φυσικά το αξιαγάπητο δελφίνι, η Ζοζεφίν φέρνουν μια γεύση ενός μυστήριου, ατέλειωτου καλοκαιριού.





Υπόθεση: Ο Ζακ και ο Ένζο γνωρίζονται από παιδιά και είναι φίλοι αδερφικοί. Το πάθος που τους ενώνει είναι η ελεύθερη κατάδυση. Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν επαφή μεταξύ τους. Ο Ζακ γίνεται ανίκητος πρωταθλητής των καταδύσεων και καλεί τον Ένζο σε μια μεγάλη διεκδίκηση του τίτλου. Από τη Σικελία, ο Ζακ, ανίκητος πρωταθλητής επί έξι χρόνια στις ελεύθερες καταδύσεις θα αναζητήσει τον Ένζο στις Ανδεις όπου μένει για να τον φέρει πίσω ως αντίπαλο διεκδικητή του τίτλου. Η αναμέτρηση τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες. Τα ανθρώπινα όρια δοκιμάζονται και αλλάζουν καθώς οι αντίπαλοι βυθίζονται στη θαλάσσια άβυσσο.




Σαντορίνη: Οι Εραστές του Καλοκαιριού
Πόσο ερωτικό μπορεί να είναι ένα καλοκαίρι σε ελληνικό νησί; Μια ταινία που συνδυάζει ερωτισμό, καλοκαιρινή αύρα και πανέμορφα ελληνικά πλάνα μας θυμίζει την δεκαετία του 80 και μας ταξιδεύει σε μια πιο cult Σαντορίνη, γεμάτη ερωτισμό σε κάθε βήμα.





Υπόθεση: Ένα ζευγάρι Αμερικανών, η Κάθυ και ο Μάικλ, πηγαίνει διακοπές στη Σαντορίνη. Εκεί ο Μάικλ θα γνωρίσει τη Λίνα, μία Γαλλίδα αρχαιολόγο, η οποία θα τον συναρπάσει και θα συνάψουν σχέση. Η απατημένη Κάθυ από την άλλη, αποφασίζει να έρθει αντιμέτωπη με την αντίζηλό της, αλλά η Λίνα θα την αφοπλίσει, έτσι πολύ σύντομα οι τρεις τους θα δημιουργήσουν μια ιδιόμορφη σχέση.




Καστελόριζο: Mediterraneo
Μια διαφορετική πλευρά των δεινών του πολέμου, σε μια ηλιόλουστη γωνιά της Ελλάδας, με χαλαρή διάθεση και άκρως ελληνικά στιγμιότυπα. Η ταινία είχε κερδίσει επάξια Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.





Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ένα ιταλικό καράβι αφήνει μια ομάδα στρατιωτών σε΄ενα μικρό ελληνικό νησί. Αποστολή τους να εντοπίσουν τα εχθρικά πλοία και να κρατήσουν υπό την κατοχή τους το νησί. Το νησί φαίνεται ερημωμένο και δεν υπάρχει κανένας εχθρός να τους φοβήσει, οπότε οι στρατιώτες αρχίζουν και χαλαρώνουν λιγάκι.




Κέρκυρα & Μετέωρα : Για τα μάτια σου μόνο
Όταν η δράση και η αγωνία των ταινιών του πράκτορα 007 επισκέπτονται την Ελλάδα. Μια cult ταινία Τζέιμς Μποντ η οποία αποτέλεσε πραγματική διαφήμιση για την Ελλάδα, με πλάνα που κόβουν την ανάσα από τα Μετέωρα.





Υπόθεση: Ο πράκτορας 007, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της ανατίναξης ενός πλοίου, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο μετέφερε υψηλό τεχνολογικό υλικό, που αν έπεφτε στα χέρια των Σοβιετικών, οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για τη Δύση. Ο Μποντ γνωρίζει την πανέμορφη Μελίνα Χάβελοκ, η οποία εμπλέκεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της, που ήταν ο «προκάτοχος» του Μποντ στην υπόθεση. Και φυσικά γοητεύεται από τον απόλυτο πράκτορα.





Πελοπόννησος: Πριν τα μεσάνυχτα
Η συνέχεια της ερωτικής σχέσης του αγαπημένου μας ζευγαριού σε ελληνικά τοπία της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα υπό το φως των αστεριών της Πύλου, της Κορώνης και της Καρδαμύλης. Σκηνές ατμοσφαιρικές που μας κάνουν να θέλουμε να ζήσουμε τον δικό μας καλοκαιρινό έρωτα.





Υπόθεση: Εννέα χρόνια μετά τo Παρίσι και δεκαοκτώ μετά τη Βιέννη, ξαναβρίσκουμε τον Τζέσυ & τη Σελίν, αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Είναι ακόμα μαζί, έχουν γίνει γονείς, πάτησαν τα 40 και καυγαδίζουν με το παραμικρό. Όλα μέσα σε μια συνηθισμένη μέρα μπορεί να αλλάξουν και τα μην τους βρουν τα μεσάνυχτα μαζί.



Κρήτη: Tα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου
Μια ιστορία που εξελίσσεται τη δεκαετία του 60 και μας κάνει να νοσταλγήσουμε ένα ζεστό καλοκαίρι εκείνης της εποχής. Αθήνα και Κρήτη σαν καρτποστάλ, πολύ καλό καστ και μια αίσθηση ίντριγκας και μυστηρίου να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.





Υπόθεση: Ο χαρισματικός Τσέστερ, και η σύζυγος του Κολέτ, φτάνουν στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ, έναν νεαρό Αμερικάνο, που εργάζεται εκεί ως ξεναγός, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει να εξαπατά τουρίστες. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ, και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο. Δεν είναι όλα όμως όπως φαίνονται. Όταν τους επισκέπτεται, ο Τσέστερ ζητά από το Ράινταλ, να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν φαινομενικά αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι μόλις του επιτέθηκε. Συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα εναλλάσονται, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο, κι ανίκανο να αντιδράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: