Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, ώρα 17.30'. 8η Αθαμάνιος διαδρομή-Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα 2016, με αφετηρία το Αθαμάνιο και τερματισμό στο Τετράκωμο.Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με την συνδρομή της Ένωσης Συλλόγων καιΑδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αθαμανίου «ο ΑΘΑΜΑΣ» και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τετρακωμιτών Άρτας «η ΜΗΓΕΡΗ», διοργανώνουν τον  8ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοιτου Βασιλιά Αθάμα», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Αθαμάνιο και τερματισμό στο Τετράκωμο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • Σάββατο 13 Αυγούστου 2016και ώρα 17: 30 – Περιπατητική Διαδρομή
  • Σάββατο13 Αυγούστου 2016 και ώρα 18:00 – Αγώνας Δρόμου
  • Σάββατο 13 Αυγούστου 2016και ώρα 17: 00 – Παιδικοί Αγώνες Δρόμου στο Τετράκωμο
Σημειώνεται ότι:
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν.
  • Δηλώσεις θα γίνονταιτην ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Αθαμανίου 2 ώρες πριν την έναρξή του
  • Δεν θα καλυφθούν έξοδαμετακίνησης ή διαμονής.

Αναλυτικότερα,
Αγώνας Δρόμου –Αθαμάνιος Διαδρομή
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος απόέλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεταιότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 890 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τηδιάρκεια του αγώνα είναι 1054 μ.


Για την ενίσχυση του αγώνα των αθλητών θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού ανά 4 χλμ. και στο τέλος της διαδρομής. Θα παρέχονται νερά και ισοτονικά ποτά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουνσυμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σεπρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Όσον, αφορά τηναπονομή επάθλων και αναμνηστικών:
  • Κύπελλα θα δοθούν στους 3πρώτους – ες της γενικής κατηγορίας.
  • Μετάλλια θα δοθούν χρυσό-αργυρό- χάλκινο στους 3 πρώτους-πρώτεςκάθε κατηγορίας.
  • Για όλους όσουςτερματίσουν προβλέπονται αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.
Η μετακίνηση των αθλητών και των περιπατητών,από το Αθαμάνιο προς το Τετράκωμο, πριν την έναρξη του αγώνα, και από τοΤετράκωμο προς το Αθαμάνιο, μετά τη λήξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί μελεωφορείο, που προσφέρεται από τη διοργάνωση.

Περιπατητική Διαδρομή
Τη διαδρομή ή μέρος της διαδρομής μπορούνόσοι θέλουν να την καλύψουν περπατώντας ξεκινώντας 30 λεπτά νωρίτερα από την κανονική εκκίνηση του αγώνα. Όλοι οι περιπατητές θα δηλωθούν ξεχωριστά πριν την εκκίνηση, δεν θα έχουν νούμερο συμμετοχής, δεν θα συμπεριληφθούν στην κατάταξη, ωστόσο θα πάρουν μετά τον τερματισμό τους μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Αγώνας για παιδιά
Στην Τοπική Κοινότητα Τετρακώμου την ίδιαημέρα και ώρα 17:00 θα διεξαχθεί στην πλατεία του χωριού αγώνας δρόμου για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού καιγυμνασίου. Οι αποστάσεις θα είναι: 400 μ. (1 στροφή) για μαθητές και μαθήτριες Α, Β και Γ΄ Δημοτικού, 800 μ.(2 στροφές) για μαθητές και μαθήτριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και 1200 μ. (3στροφές) για μαθητές και μαθήτριες Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους τρείς πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας. Επίσης θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στηνκεντρική πλατεία Τετρακώμου από τις 16:00 έως τις 16:45.

Προσοχή! Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν με ευθύνη τωνγονέων-κηδεμόνων τους και ύστερα από την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσηςπου θα συμπληρώνεται και θα υπογράφεται από τους γονείς-κηδεμόνες πριν από τηνέναρξη του αγώνα.

Λοιπές εκδηλώσεις
Μετά το πέρας του αγώνα, θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία του Τετρακώμου φαγητό με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κιν: 6972260997, κος  Κώστας Κοτσιάνης (Γυμναστής)
Κιν: 6972507535, κος Ηλίας Γεωργιάδης (Γυμναστής)
e-mail: athamaniosdiadromi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: