Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

"Ελλήνων ...Λόγος". Ο πρωτότυπος γλωσσικός μαθητικός διαγωνισμός, για τρίτη χρονιά στο Συρράκο, στο Συνεδριακό κέντρο «Κ. Κρυστάλλης», το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, ώρα 18.00'





Οι Σύνδεσμοι Συρρακιωτών, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, διοργανώνουν και  φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον πρωτότυπο γλωσσικό διαγωνισμό, με τίτλο «Ελλήνων…..Λόγος», που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00, στο Συνεδριακό κέντρο «Κ. Κρυστάλλης» στο Συρράκο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με καταγωγή από τα Τζουμέρκα.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες, ανάλογα με τη βαθμίδα που ανήκουν (Γυμνασίου Λυκείου), θα κληθούν να απαντήσουν στην εννοιολογική σημασία 10 λημμάτων και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν έκαστο εξ’ αυτών μέσα σε μια πρόταση προκειμένου να καταδείξουν, εναργέστερα, ότι κατανοούν τη σημασία του. Για κάθε απάντηση θα έχουν στη διάθεσή τους μισό χρονομετρημένο λεπτό της ώρας (30''), με αντίστροφο ηλεκτρονικό χρονόμετρο. Τα λήμματα προέρχονται από μια τράπεζα 1000 λημμάτων για κάθε μαθητική βαθμίδα και «παράγονται» με άμεση, ηλεκτρονική κλήρωση. Πρόκειται για λέξεις οι οποίες επιλέχθηκαν από τα σχολικά εγχειρίδια, κατά την κρίση μιας έμπειρης ομάδας φιλολόγων. Οι απαντήσεις των μαθητών κρίνονται από μια τριμελή επιτροπή φιλολόγων.
 Στους δυο πρώτους νικητές από κάθε μαθητική βαθμίδα απονέμονται τιμητικές πλακέτες, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση,  στις 15 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του Συρράκου.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ως στόχο τον συνδυασμό της μάθησης και της διασκέδασης και αφορά μια διαγωνιστική διαδικασία και όχι μαθητική εξέταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: