Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Το βράδυ της 11 Αυγούστου 2016 «η Μουργκάνα αφηγήθηκε» τους καημούς, τα βάσανα τις λύπες αλλά και τις χαρές των παιδιών της, στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, μέσα από τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών που κατάγονται από τα ακριτικά της χωριά.




«Το 'μαθες μωρ’ δόλια μάνα» τι έγιν’ εψές βράδυ στη Μουργκάνα; ... 

«Για να αγαπήσεις έναν τόπο χρειάζεται να τον γνωρίσεις, να κοιτάξεις στο παρελθόν του, να ανακαλύψεις την ομορφιά του, να ακολουθήσεις τα ίχνη που άφησαν πάνω του οι μύθοι και η ιστορία, να αφουγκραστείς τους ανθρώπους του και να ζήσεις τον πολιτισμό τους.»



Εψές το βράδυ [11 Αυγούστου 2016] «η Μουργκάνα αφηγήθηκε» τους καημούς, τα βάσανα, τις λύπες αλλά και τις χαρές των παιδιών της μέσα από τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών που κατάγονται από τα ακριτικά της  χωριά. Ξύπνησε μνήμες και μίλησε στην καρδιά και την ψυχή πολλών εκατοντάδων ΤΥΧΕΡΩΝ που βρέθηκαν σε ένα εκπληκτικό μέρος στην κορφή της Λεπτοκαρυάς, υπό το φως του φεγγαριού σ’ έναν έναστρο ουρανό που πλημμύρισε με ήχους από κλαρίνο και πολυφωνικά τραγούδια.




Για όλα αυτά και για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της χτεσινής εκδήλωσης, μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.





Ευχαριστούμε πολύ Αντώνη Τσάβαλε!
Ευχαριστούμε πολύ Ζωή Ντρούκα!
Ευχαριστούμε πολύ Ομοσπονδία Μουργκάνας!
…και περιμένουμε το ερχόμενο καλοκαίρι να απολαύσουμε και τη 2η γιορτή πολιτισμού της Μουργκάνας. 
Της  Μάνας Μουργκάνας!!!


Χριστόφορος Πουλίζος

www.glousta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: