-
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1
μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5
κ.σ. βούτυρο
3
& 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
400
ml
ζωμό κότας
2-3
κλωναράκια θυμαρι
700
γρ. λευκά μανιτάρια καθαρισμένα
1
φλιτζάνι κρέμα γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σόταρε
το κρεμμύδι στο βούτυρο σε κατσαρόλα
και πρόσθεσε το αλεύρι
Συνέχισε
το ανακάτεμα για 5 ακόμη λεπτά
Πρόσθεσε
το κρασί και το ζωμό και ανακάτεψε τη
σούπα να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε τη
σούπα να σιγοβράσει
Βάζετε
τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσε
1 φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα. Λιώνετε
τα μανιτάρια καλά για 1 λεπτό (πρόσθεσε
λίγο ακόμη ζουμί αν χρειαστεί)
Ρίχνετε
τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα με την
υπόλοιπη σούπα
Στη
συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και άφησε
την σούπα να σιγοβράσει για 2 λεπτά
μόνο ανακατεύοντας. Αλατοπιπέρωσε
Μοίρασε
σε μπολ και σέρβιρε με λίγο ψιλοκομμένο
μαϊντανό.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου