Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει Παργινός νεκρός στο πλοίο Norman Atlantic


Από κεκτημένη ταχύτητα κάποια site χωρίς να διασταυρώσουν την πληροφορία, έγραψαν ότι ο ένας νεκρός του πλοίου Norman Atlantic είναι Παργινός.
Το Prevezaposto.gr κάνοντας έγκυρη πληροφόρηση ερεύνησε το θέμα και προέκυψε ότι η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο άτυχος άνδρας που έχασε τη ζωή του όταν παγιδεύτηκε και έπεσε από τον καταπέλτη(γλίστρα) του πλοίου, κατάγεται από χωριό των Ιωαννίνων και πρόκειται για τον 63χρονο Γεώργιο Δούλη.

Από την Πάργα κατάγεται η 55χρονη σύζυγός του Θεοδώρα Δούλη (με πατρικό επώνυμο Κορμπάλα) η οποία τραυματίστηκε ελαφρά και ήδη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Πρίντεζι Ιταλίας, όπου έχει μεταφερθεί και η σορός του άτυχου άνδρα.
Το ζευγάρι διέμενε στη Ελβετία, όπου διαμένουν και τα 2 παιδιά τους και είχαν έρθει στην Ελλάδα για να κάνουν Χριστούγεννα με τους συγγενείς τους στα Ιωάννινα και επέστρεφαν στη Ζυρίχη. Ο ένας από τους δύο γιούς τους ήταν και αυτός στα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στη Ζυρίχη, ήδη όμως ταξιδεύει προς Πρίντεζι για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα του.

Σημειώνουμε ότι η διάδοση αυτής της πληροφορίας δημιούργησε αναστάτωση στην Πάργα και όλοι έψαχναν να βρουν ποιος είναι ο νεκρός συμπολίτης τους.

Έτσι γίνεται σαφές ότι στις περιπτώσεις αυτές δυστυχημάτων, οι ασχολούμενοι με την δημοσιογραφία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην μετάδοση πληροφοριών και να τηρούνται οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.




Σημείωση ROMIANEWS: Ένα από τα ιστολόγια που αναδημοσίευσαν την παραπάνω πληροφορία είμαστε και εμείς. Από κεκτημένη ταχύτητα πέσαμε θύματα λάθος πληροφόρησης, ( για την καταγωγή του νεκρού, διότι το όνομα δόθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: