Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Μέχρι το Σάββατο 3 Γενάρη, ανακοινώνεται το κόμμα Παπανδρέου. Κλείδωσαν ψηφοδέλτια και οργανώσεις

gap_front

Αντίστροφη μέτρηση λίγων 24ωρων για την ανακοίνωση του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος προχωρά αμετάπειστος στην απόφασή του να τραβήξει το δικό του δρόμο. Αθόρυβη η προετοιμασία ψηφοδελτίων και οργανώσεων την ώρα που στελέχη του ΠΑΣΟΚ απηύθυναν έκκληση να μη διασπάσει την παράταξη. Πολλά νέα στελέχη από ομάδες αυτοοργάνωσης στο νέο κόμμα.

Αμετάπειστος ο Γιώργος Παπανδρέου παρά τις εισηγήσεις από "ιστορικά στελέχη" του ΠΑΣΟΚ και πιέσεις από πολλά κέντρα εντός και εκτός της πολιτικής σκηνής προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης του για τη δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς με το οποίο θα λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.


Σε όσους "παρενέβησαν" με επιχειρήματα περί μη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ μπροστά από την κάλπη, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ "έχει ήδη διασπαστεί από τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας σε πολλά κομμάτια που είτε έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε άλλους χώρους ( ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ η και ΝΔ) είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι ( στο 15% η αδιευκρίνιστη ψήφος στην πρώρη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών σύμφωνα με τη μέτρηση του Παν.Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ)". Κατά συνέπεια, όπως λένε, "ο σκοπός του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι να διασπάσει αλλά να ξαναφέρει πίσω όλους αυτούς που ιστορικά ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη". 'Αλλωστε, όπως τονίζουν, ο πρώην Πρωθυπουργός "δεν έπεσε από τις κάλπες, αλλά όταν εξωθήθηκε στην έξοδο, το ΠΑΣΟΚ είχε 40% και όχι 10."

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επίσημη ανακοίνωση της νέας προσπάθειας θα γίνει το αργότερο μέχρι το Σάββατο 3 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τις αρχές , το όνομα αλλά και τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους πολύ στενούς του συνεργάτες ότι ο "κύβος ερρίφθη" για το νέο κίνημα για το οποίο τον πίεζε από την επομένη των ευρωεκλογών ένας πολύ μεγάλο όγκος ψηφοφόρων του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, και ότι υπήρξε συντονισμένη δουλειά στελεχών προκειμένου να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες και κυρίως να συμπληρωθούν με τις καλύτερες επιλογές τα ψηφοδέλτια της νέας προσπάθειας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές τις τρεις τελευταίες ημέρες όπου και οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γ. Παπανδρέου από ορισμένα ιστορικά στελέχη (Γ. Καψής, Κ. Λαλιώτης, Ν. Παπαϊωάννου, Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά) προκειμένου να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος πριν από τις εκλογές με το επιχείρημα της μη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, ιδίως οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωναν αθόρυβα τη δουλειά της οριστικής συμπλήρωσης των συνδυασμών στις πενηνταδύο περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός πήρε το σήμα από τους συνεργάτες του ότι όλα είναι πλέον έτοιμα και ότι είναι στη δική του ευχέρεια να αποφασίσει την ημέρα που θα ανακοινώσει το νέο κόμμα. Οι ίδιοι κύκλοι ενημέρωσαν τους συμπαθούντες τον ΓΑΠ ότι αυτό θα έχει γίνει οπωσδήποτε μέχρι το Σάββατο με πιο πιθανό 24ωρο αυτό της Παρασκευής-Σαββάτου (2-3 Ιανουαρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: