Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μιά ωραία υποψηφιότητα, για υποψήφια βουλευτής, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Έφη Τσαμποδήμου, η Πρεβεζάνα Ευτυχία όπως την γνωρίσαμε ως καλλιτέχνη- ηθοποιό και αγωνίστρια, ήταν μια από τις υποψηφιότητες του ωραίου φύλλου που προτάθηκαν στην Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

Είναι μια πρόταση που σηματοδοτεί την συνέπεια και την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδικαλίστρια στο Σ.ΕΗ( Σωματείο Ελληνων Ηθοποιών) , μέλος της επιτροπής πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τους πρωτεργάτες του Κόκκινου -του ραδιοφωνικού σταθμού του Συριζα - υποψήφια του ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και πάντα δίπλα μας στα κινήματα της πόλης μας.

Δημοσιεύω την ομιλία της στην ΟΜ της οργάνωσής μας.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την τιμητική πρόταση που μου κάνετε να εκπροσωπήσω τον νομό μας ως υποψήφια του Σ.Υ.ΡΙ.ΖΑ στις εθνικές εκλογές.
Μιας και οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές, ο πολιτικός χρόνος πυκνός και δεν μπορώ να βρίσκομαι μαζί σας, επιτρέψτε μου να σας απευθύνω λίγα λόγια γραπτά.

Αγαπητοί σύντροφοι με βαθιά συγκίνηση αναπολώ αυτή τη δεκαετία που ξεκίνησε για μένα τα πέτρινα πολιτικά χρόνια. Όταν το 2004 ως υποψήφια στον νομό Αιτωλοακαρνανίας ξενυχτούσαμε τότε το βράδυ των εκλογών με χτυποκάρδι για το αν θα μπει ή όχι στη βουλή ο Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου.

Από τότε προοδεύσαμε μέσα στους αγώνες και αυτή η όμορφη εκλογική εκστρατεία συνεχίστηκε για μένα στην αγαπημένη μου πατρίδα την Πρέβεζα, ως υποψήφια του Συνασπισμού της οικολογίας και των κινημάτων,προδρόμου του συγκλονιστικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα κρατώ πάντοτε στην καρδιά μου τις πολύτιμες στιγμές που μου χαρίσανε οι σύντροφοι που γνώρισα τότε . Ο Σπύρος , ο Νίκος ,ο Ηλίας, ο Κώστας, ο Μιχάλης, η Πόπη, ο Δημήτρης,ο Λάκης, ο Ευκλείδης , ο Βαγγέλης και η Σταυρούλα. Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν το 2012 και βίωσα με ενθουσιασμό την κατάκτηση της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα για πρώτη φορά.

Επειδή η οργάνωσή μας μεγάλωσε και υπάρχουν νέοι σύντροφοι που δεν με γνωρίζουν, επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια ως καλλιτέχνης και ηθοποιός. Ο κόσμος της τέχνης είχε πάντα ιστορικούς δεσμούς με την αριστερή πλευρά της πολιτικής και έχουν υποφέρει πολλά για τη στράτευσή τους.

Εκατοντάδες σεναριογράφοι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες μπήκαν στην μαύρη λίστα την εποχή του Μακάρθυ για τις ιδέες τους. Από τον Μπομπ Ντύλαν μέχρι τον Χάρυ Μπελαφόντε, τον Τσάρλυ Τσάπλιν, τον Τζόν Λένον και τον Γούντι Γκάρθι, μουσικοί και καλλιτέχνες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του ακτιβισμού και ήταν πάντοτε με τους αδύναμους γιατί η δουλειά του καλλιτέχνη είναι να υπερασπίζεται του αδύναμους.
 

Αγαπητοί σύντροφοι,
Επειδή είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, επειδή δεν είναι εκλογές εναλλαγής αλλά σηματοδοτούν την κατάρρευση του καθεστώτος, επειδή είναι η αφετηρία μιας λαϊκής ριζοσπαστικής και προοδευτικής μεταπολίτευσης ,ανταποκρίνομαι με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης στην πρότασης σας και καλώ να στρατευθούμε όλοι με ενθουσιασμό ,αυτοπεποίθηση και ελπίδα στις ιστορικές
αυτές εκλογές.

καλή αντάμωση στον αγώνα
και ραντεβού με την ιστορία.

Ευτυχία - 'Εφη Τσιαμποδήμου


Δεν υπάρχουν σχόλια: