Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πλήγμα στην αξιοπιστία της ελληνικής δημοσιογραφίας η συνέντευξη Σαμαρά


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας η στάση των δυο δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ, στην διάρκεια της συνέντευξης με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Πολλοί δημοσιογράφοι κατηγορούν τους δυο δημοσιογράφους επειδή δεν επέδειξαν μαχητική στάση απέναντι στον Σαμαρά, ο οποίος μιλούσε μόνος του και έλεγε ό,τι ήθελε, ξεχνώντας πως οι δυο δημοσιογράφοι δεν είναι μέρος του ντεκόρ.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε πως είναι ντροπή για την ελληνική δημοσιογραφία η στάση...
των δυο δημοσιογράφων, και πως έπρεπε να πάρει αυτός συνέντευξη από τον Σαμαρά, για να του πετάξει τα μάτια έξω και να πάρει το βραβείο Πούλιτζερ.

Έξαλλοι με την παθητική στάση των δυο δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ απέναντι στους δυο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Παύλος Τσίμας, οι οποίοι είναι αδέκαστοι δημοσιογράφοι και δεν τα πιάνουν από τράπεζες και νταβατζήδες.

Προσβολή για την ελληνική δημοσιογραφία θεωρεί τους δυο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ και ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος δήλωσε πως θα άλλαζε τα φώτα στον Σαμαρά, αφού, βέβαια, κοιτούσε πρώτα ποιοι είναι οι χορηγοί του αυτή την εβδομάδα.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει επίθεση στην ΝΕΡΙΤ και τονίζει πως το διάγγελμα του Σαμαρά παρουσιάστηκε ως «συνέντευξη», ενώ το τηλεοπτικό αποτέλεσμα προσβάλλει την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Πραγματικά, η στάση των δυο δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ προσβάλλει την δημοσιογραφία και την δημοσιογραφική δεοντολογία που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα στημένη συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ.

Ποτέ άλλοτε δεν έγινε αυτό.

(Επειδή γράφτηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν κοιτούσε τους δυο δημοσιογράφους αλλά απαντούσε στις ερωτήσεις τους διαβάζοντας το autocue, θυμήθηκα μια σπουδαία συνέντευξη που είχε πάρει παλιότερα ο Νίκος Χατζηνικολάου από την τότε αφεντικίνα του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία διάβαζε όλες τις απαντήσεις από το autocue. Ήταν πριν ο Νικόλας γίνει ο αντιστασιακός και αντιμνημονιακός διαφημιστής cd που τόσο αγαπάμε σήμερα.)

Εγραψε ο Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: