Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η ανασκόπηση του 2014 από το Wikipedia. Δείτε το video


Για πρώτη φορά το Wikipedia, η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, κυκλοφορεί τη δική του ανασκόπηση με τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που μας πέρασε, μαζεύοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν τους χρήστες τη χρονιά που φεύγει.


Δημιούργησε ένα βιντεάκι χρησιμοποιώντας, τι άλλο, το Wikipedia όπου δείχνει τα πιο σημαντικά γεγονότα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μέχρι το Ice Bucket Challenge και τον ιό Έμπολα.

Μέσα στα πιο σημαντικά γεγονότα συμπεριλαμβάνονται η προσγείωση Philea σε κομήτη, η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines, η κρίση στην Ουκρανία, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, η Eurovision, Game of Thrones και άλλα.
Συνολικά, μέσα στο 2014 δημιουργήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια άρθρα και πάνω από 100 εκατομμύρια καταχωρήσεις και τροποποιήσεις σε ήδη υπάρχοντα άρθρα ενώ τις σελίδες του τις επισκέφθηκαν πάνω από 250 δισεκατομμύρια φορές άνθρωποι απ όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα για τον Έμπολα που έπληξε τη Δυτική Αφρική έγιναν πάνω από 1.887 edits στα σχετικά άρθρα, με το 90% μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ιδρύματος Wikimedia, Katherine Maher «η Wikipedia αντικατοπτρίζει τον κόσμο γύρω μας. Με κάθε νέο γεγονός, αλλάζει και μεγαλώνει φιλοξενώντας τους θριάμβους και τις ήττες της ανθρωπότητας».

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: